The Last Dance των Σπανούλη - Πρίντεζη

Ολοκληρώθηκε το καλοφτιαγμένο και συγκινητικό ντοκιμαντέρ «Ο τελευταίος χορός», το οποίο ήταν αφιερωμένο στους σπουδαίους Σικάγο Μπουλς της δεκαετίας του ‘90, αλλά και στην τεράστια μορφή του Μάικλ Τζόρνταν, οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους δυναστεία.

The Last Dance των Σπανούλη - Πρίντεζη

Κατέκτησαν έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ μέσα σε οκτώ χρόνια, με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών να έχει άξιο συμπαραστάτη τον σπουδαίο Σκότι Πίπεν. Είπαμε «τελευταίος χορός», όμως; Ξέρετε, η αγωνιστική σεζόν που έρχεται ενδεχομένως να είναι και η τελευταία που θα απολαύσουμε μαζί το δίδυμο των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό.

Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι φέτος το καλοκαίρι, αλλά η πειραϊκή ΚΑΕ θα επιχειρήσει να τους ανανεώσει τα συμβόλαια, ώστε τα δύο «ιερά τέρατα» της ομάδας μπάσκετ των «ερυθρολεύκων» να πορευτούν μαζί για δέκατη σερί σεζόν.

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις συζητήσεις, με τους αθλητές, μάλιστα, να δείχνουν τη διάθεση να μειώσουν τις απολαβές τους, τόσο γιατί δείχνουν κατανόηση στα προβλήματα που δημιούργησε η έξαρση του κορονοϊού σε όλα τα σπορ όσο φυσικά και για να εξοικονομηθούν χρήματα για τη δυναμική στελέχωση του ρόστερ. Άλλωστε, αμφότεροι έχουν πραγματοποιήσει τεράστιες καριέρες, έχουν κάνει περιουσία και το ζητούμενο για εκείνους είναι η επιστροφή της ομάδας στους τίτλους, στις επιτυχίες και στις διακρίσεις.

Ενδεχομένως, όμως, η ερχόμενη αγωνιστική σεζόν (2020-21) που θα έρθει να είναι και η τελευταία που θα απολαύσουμε μαζί αυτό το θρυλικό δίδυμο των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη. Οι «Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν του Ολυμπιακού», στον δικό τους κοινό «τελευταίο χορό». Ο αρχηγός του Ολυμπιακού λατρεύει το μπάσκετ, για την ηλικία του έχει παραμείνει σε εξαιρετική αγωνιστική και φυσική κατάσταση, αλλά θέλει να δει και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του.

Του χρόνου θα κλείσει τα 39 του χρόνια, άλλωστε. Αυτό που θέλει, πάντως, είναι να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά, με έναν τίτλο, με μία μεγάλη επιτυχία με την ερυθρόλευκη φανέλα. Όσον αφορά τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος είναι 2,5 χρόνια νεότερος από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, έχει την άποψη και τη φιλοσοφία να πει «αντίο» όντας στο υψηλότερο επίπεδο, πριν η φθορά του χρόνου επηρεάσει την απόδοσή του. Και εκείνος, βέβαια, παραμένει σε σούπερ κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και αγωνιστικά. Άλλωστε, και στην τρέχουσα σεζόν (πριν αυτή σταματήσει) ήταν μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ οι δύο κορυφαίοι παίκτες της ομάδας. Αν στην ερχόμενη αγωνιστική χρονιά διαπιστώσει πως θα υπάρξει κάμψη, δεν θα διστάσει να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Βέβαια, επειδή ακριβώς μιλάμε για αθλητές-πρωταθλητές, που η ζωή αυτή είναι τρόπος ζωής, όταν πλησιάζει η στιγμή πάντα θα μπαίνουν και δεύτερες σκέψεις. Αίσθησή μας, όμως, πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η ερχόμενη σεζόν να είναι η τελευταία που θα βρίσκεται μαζί στον Ολυμπιακό το θρυλικό ντουέτο που αναγέννησε την ομάδα μπάσκετ του Πειραιά. Δύο αθλητές-κόσμημα, τόσο για την Ιστορία του συλλόγου όσο και για το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Και στο ενδεχόμενο που η ερχόμενη αγωνιστική σεζόν εξελιχθεί στον «τελευταίο χορό» τους, η διοίκηση, το προπονητικό τιμ, το σταφ, η ομάδα, οι παίκτες οφείλουν ο καθένας να δώσει από το πόστο του τον καλύτερό του εαυτό. Ώστε ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν να παρουσιαστεί και πάλι, ισχυρός, ανταγωνιστικός, έχοντας υψηλούς στόχους και προσδοκίες. Για τους κυρίους με το «7» και το «15», που κουβάλησαν την ομάδα στις πλάτες τους τα τελευταία χρόνια. Ώρα να το κάνουν και οι υπόλοιποι.