Αυτός είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης- Τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό (vids)

To fosonline.gr παρουσιάζει και σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Αυτός είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης- Τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης λοιπόν, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Ισπανία με τη Μούρθια, συμπεριφέρεται ήδη ως παίκτης του Ολυμπιακού, καθώς οι δύο πλευρές – ήταν “κοινό μυστικό”- έχουν συμφωνήσει προφορικά εδώ και πολλούς μήνες. Από το περασμένο φθινόπωρο για να ακριβολογούμε, πριν καν αναλάβει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο 27χρονος διεθνής γκαρντ έχει πλέον την ευκαιρία που έψαχνε και ήθελε: Να αγωνιστεί στο επίπεδο της Euroleague. Το αναζητούσε και το έψαχνε από πέρσι, αλλά αποδεσμεύτηκε αργά από την ΑΕΚ. Τον είχε προσεγγίσει η Βαλένθια, όπως είχε πει και ο ίδιος, αλλά εν τέλει δεν προχώρησε με αποτέλεσμα να αγωνιστεί τελικά στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Μούρθια.

Αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Ο Λαρεντζάκης διακρίνεται στο παιχνίδι του κυρίως από το πάθος και την ενέργεια που βγάζει. Θα τρέξει για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή, θα σκυλιάσει στην άμυνα. Είναι σχεδόν δίμετρος (1.96μ.) και δυνατό παιδί. Επιθετικά αρέσκεται να πάρει τον διάδρομο και να πάει στο ντράιβ ενώ είναι ικανοποιητικός στο στατικό μακρινό σουτ. Ο 27χρονος Έλληνας γκαρντ, είναι ένα εργαλείο, δεν είναι παίκτης που θα πρωταγωνιστήσει σε μια ομάδα, αλλά αυτός που μπορεί να δώσει πράγματα και να προσφέρει σε επιμέρους στοιχεία του αγώνα.

Τα στατιστικά του

Μετά τη διετία (2014-16) στον Κολοσσό Ρόδου όπου ήταν διψήφιος σε πόντους την δεύτερη χρονιά (12 πόντους μ.ο. και 3 ασίστ) πήγε στην ΑΕΚ, όπου έπαιξε για μια τριετία.

Τι είχε πει για τους λόγους αποχώρησής του: «Είχα κάποια προβλήματα με την ΑΕΚ, η συμφωνία μας ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο του 2020 και μου είπαν ότι αν δεν υπέγραφα νέο συμβόλαιο, δεν θα με έβαζαν να παίξω. Δεν μου άρεσε αυτό. Δεν βρήκαμε μια οικονομικής φύσεως λύση, που θα με ικανοποιούσε, οπότε αποφάσισα να αποχωρήσω. Αν δεν μπορούσα να παίξω στην EuroLeague, τουλάχιστον ήθελα να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα».

Στην ΑΕΚ ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας και την τελευταία του χρονιά (2018-19) είχε 10.5 πόντους μ.ο. (με 30% τρίποντο), 3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ σε 54 παιχνίδια που αγωνίστηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη, με μ.ο. 23 λεπτά συμμετοχής.

Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ισπανία και τη Μούρθια. Σε 19 παιχνίδια είχε 18 λεπτά στο παρκέ μ.ο. έχοντας 8.7 πόντους μ.ο. (27% τρίποντο) και 2.5 ασίστ.