Κόντρα Ουίλμπεκιν με Winner league: «Ανεύθυνα σχόλια που σαμποτάρουν την προσπάθεια»

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ αντέδρασε που θα πρέπει να ζήσει σε συνθήκες καραντίνας και πάλι και η ισραηλινή λίγκα τον εξέπληξε δημόσια με σκληρή γλώσσα. 

Κόντρα Ουίλμπεκιν με Winner league: «Ανεύθυνα σχόλια που σαμποτάρουν την προσπάθεια»

Σκληρή απάντηση στον Σκότι Ουίλμπεκιν και στα όσα έγραψε στο twitter για την απόφαση της ισραηλινής λίγκας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έδωσε η διοργανώτρια αρχή, η Winner League. Ο παίκτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έγραψε πως πλέον τα πάντα είναι ανοικτά στο Ορλάντο αλλά και στο Ισραήλ, ωστόσο όταν επιστρέψει θα πρέπει να μείνει σε συνθήκες όπως και στην καραντίνα.

Στη συνέχεια μάλιστα έγραψε αναρωτήθηκε: «Δηλαδή είναι ασφαλές να παίξω μπάσκετ, αλλά όχι να πάω σε ένα πάρκο;».

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από την ισραηλινή Λίγκα, τονίζοντας: «Μετά από δημοσιεύματα για τον Σκότι Ουίλμπεκιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αναφορικά με την παραμονή σε απομόνωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, θέλουμε να καταστήσουμε απόλυτα ξεκάθαρο: Προς μεγάλη μας χαρά η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει εγκρίνει το πλάνο για την επιστροφή στο πρωτάθλημα.

Πριν τη λήψη της απόφασης έγιναν συζητήσεις με το υπουργείο υγείας. Το να μην ακολουθήσει κάποιος τις οδηγίες ειδικά αυτές που αφορούν την απομόνωση αποτελεί αδίκημα. Τις δύο τελευταίες μέρες ήμασταν χαρούμενοι να βλέπουμε τους παίκτες να επιστρέφουν σταδιακά.

Λυπούμαστε για τα ανεύθυνα σχόλια του αθλητή της Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα θέλαμε να εστιάσουμε στο ότι οι παίκτες είναι και πρότυπα για εφήβους και όχι μόνο. Δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε ποινές σε παίκτες ή ομάδες, που σαμποτάρουν την πιθανότητα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε μια ευαίσθητη περίοδο».