Τόμιτς: «Αξέχαστο το ματς με τους Μπουλς - Καλύτερος όλων ο Τζόρνταν»

Το παιχνίδι με τους Σικάγο Μπουλς στο Παρίσι το 1997 και το πως είχε... προκαλέσει τον Μάικλ Τζόρνταν, θυμήθηκε ο άλλοτε αρχηγός και προπονητής του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς.

Τόμιτς: «Αξέχαστο το ματς με τους Μπουλς - Καλύτερος όλων ο Τζόρνταν»

Τον Οκτώβριο του 1997 ο πρωταθλητής Ευρώπης τότε Ολυμπιακός, ήρθε αντιμέτωπος με τους Σικάγο Μπουλς του μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό του τουρνουά McDonald's Championship ο οποίος διεξήχθη στο Παρίσι και ένας παίκτης που είχε την τύχη να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν ο Μίλαν Τόμιτς.

Ο αλλοτε αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, θυμήθηκε την συνάντηση με τον Μάικλ Τζόρνταν και έκανε λόγο για μία απίστευτη και αξέχαστη εμπειρία. Συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην εκπομπή «Open Sport» και θυμήθηκε το ματς του Ολυμπιακού με τους Μπουλς, το 1997, στο Παρίσι.

«Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία τότε. Περιμέναμε το τουρνουά, θα παίζαμε απέναντι στους πρωταθλητές του ΝΒΑ. Όταν ακούσαμε ότι θα παίξουμε εκεί, όλοι είπαμε για τον Μάικλ Τζόρνταν. Θέλαμε να παίξουμε μαζί τους στον τελικό. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν αντίπαλός μου ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών», ανέφερε σε πρώτη φάση ο Τόμιτς, προτού προσθέσει για την στιγμή που... προκάλεσε τον «MJ»:

«Ήταν μία αστεία φάση στο παιχνίδι. Είχα την μπάλα στα χέρια μου και με μάρκαρε ο Τζόρνταν. Στην επόμενη φάση τον προκάλεσα ως αστείο να παίξουμε "ένας εναντίον ενός". Τον αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό. Τέτοιος παίκτης δεν θα ξαναγεννηθεί. Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Δεν ήταν μόνο το ταλέντο, είχε και το μυαλό να είναι πιο μπροστά απ'όλους τους αντιπάλους. Είχε και τα αθλητικά προσόντα, έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το μπάσκετ.

Είναι δύσκολος ο δρόμος για να φτάσεις ψηλά. Στην αρχή υπήρχε αμφισβήτηση για το αν θα μπορούσε να πετύχει στους Μπουλς. Κάθε παίκτης πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει. Αυτό ισχύει και για τον Τζόρνταν. Θέλει κόπο και θυσίες για να φτάσεις ψηλά. Δεν τον κατηγορώ αν ήταν σκληρός με τους συμπαίκτες του. Το έκανε για καλό, για να κερδίσει η ομάδα. Έπρεπε να το κάνει, ήταν ο ηγέτης. Είχε κερδίσει τόσα ματς μόνος του, με καλάθια που ήρθαν αφού ξεπέρασε τρεις παίκτες. Για να μείνεις στην κορυφή θέλει... κότσια».

Τέλος, ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε για το μέλλον του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να τελειώσει το κομμάτι με την πανδημία και θα δούμε εμείς τι θα κάνουμε με τις ομάδες. Περιμένουμε την ανακοίνωση της Euroleague. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει κίνηση. Αρχές Ιουνίου θα υπάρχουν προτάσεις».