Αταμάν: «Η απόφαση για οριστική διακοπή στην Τουρκία ήταν βιαστική»

Η Αναντολού Εφές είχε βάλει στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε EuroLeague και Τουρκία, αλλά ο κορονοϊός την... σταμάτησε. Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το θέμα.

Αταμάν: «Η απόφαση για οριστική διακοπή στην Τουρκία ήταν βιαστική»

Η μεγάλη έξαρση της πανδημίας στην Τουρκία, έφερε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στη χώρα. Βλέπετε, είχαν αργά αντανακλαστικά στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερέψει.

Η Αναντολού Εφές αισθάνεται άτυχη και ελαφρώς αδικημένη. Από πλευράς πως η τουρκική ομάδα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας βάλει πλώρη την κατάσταση του πρωταθλήματος σε Τουρκία και Ευρώπη.

Ο προπονητής της ομάδας, Εργκίν Αταμάν, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας τα εξής: «Η απόφαση της Ομοσπονδίας να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα στη χώρα μας και να κηρύξει άκυρη τη σεζόν ήταν βιαστική. Δεν δούλεψαν πάνω σε κάποιο πλάνο. Δεν κριτικάρω το γεγονός ότι δεν παίζουμε, αλλά το ότι η διαδικασία έγινε βιαστικά, χωρίς να δουλέψουμε πάνω σε ένα πλάνο».

Παράλληλα, ο Αταμάν σημείωσε: «Θα μπορούσαμε να πράξουμε όπως κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Δεν είναι καλό για το μπάσκετ της χώρας ότι οι ομάδες σταμάτησαν την επένδυσή τους έτσι απότομα, χωρίς κάποιο πλάνο.

Θέλω να τονίσω ξανά ότι η υγεία είναι πιο σημαντική από τα αθλήματα. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με προσοχή και αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς, ώστε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την πανδημία».