Πρόεδρος ACB: «Είμαστε κοντά στο να παίξουμε…»

Ο πρόεδρος της ACB Αντόνιο Μάρτιν τόνισε πως η διαίσθησή του λέει ότι στην Ισπανία είναι πιο κοντά στο να παίξουν την τελική φάση.

Πρόεδρος ACB: «Είμαστε κοντά στο να παίξουμε…»

Ο πρόεδρος της ACB Αντόνιο Μάρτιν μίλησε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων και τόνισε πως όλοι θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν και μάλιστα θεωρεί πως είναι κοντά σε αυτό το σενάριο.

«Δυστυχώς, δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα για να μάθω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας. Η διαίσθησή μου είναι ότι είμαστε πιο κοντά στο να παίξουμε την τελική φάση» ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Είναι η επιθυμία μας αλλά και η επιθυμία των ομάδων. Η δουλειά που κάνουμε έγκειται στην φιλοσοφία ότι θα παίξουμε.

Πρέπει να παίξουμε γιατί είναι καλό για όλους. Οι φίλαθλοι δεν έχουν δει μπάσκετ από τον Μάρτιο. Το να είσαι χωρίς δράση τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν είναι καλό. Δεν είναι καλό για τους παίκτες, τη δυναμική των συλλόγων, για τη διοργάνωση και το το πρωτάθλημα σε σχέση με τους χορηγούς. Τα σενάρια αλλάζουν αλλά μετά τις δύο τελευταίες εβδομάδες είμαστε αισιόδοξοι».

Στη συνέχεια ο Αντόνιο Μαρτίν αναφέρθηκε στις δυσκολίες την επόμενης σεζόν λέγοντας: «Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε ένα χρονικό πλαίσιο από τις 14 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Καταλάβαμε ότι υπήρχαν εξωτερικοί παράγοντες που έπρεπε να προσαρμοστούμε. Το ενδιαφέρον μας είναι να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Εάν οι οδηγίες που ορίζονται από τις υγειονομικές αρχές δεν μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε εγκαίρως, ο πιο φυσικός τρόπος για να το λύσουμε είναι να μιλήσουμε με την EuroLeague και να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία.

Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί επειδή συμμετείχαν πολλές ομάδες ενώ απομένουν 11 αγώνες μέχρι το τέλος. Δηλαδή το 33% της κανονικής περιόδου. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε 18 ομάδες. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν για όλους, όχι μόνο το μπάσκετ».