Μπαρτζώκας για το ευρωπαϊκό στο Λονδίνο: «'Ημασταν χαμαιλέοντες!»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την back to back κατάκτηση της EuroLeague από τους Πειραιώτες το 2013 στο Λονδίνο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η τότε ομάδα των «ερυθρόλευκων» μπορούσε να υποστηρίξει κάθε είδος μπάσκετ. 

Μπαρτζώκας για το ευρωπαϊκό στο Λονδίνο: «'Ημασταν χαμαιλέοντες!»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό! Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, το 2013 οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην back to bacκ κατάκτηση της EuroLeague στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου.

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, μίλησε στα «ΝΕΑ» για την τεράστια εκείνη επιτυχία του Ολυμπιακού και εξήγησε το πως κατάφερε να έχει δύο διαφορετικά πρόσωπα σε ημιτελικό και τελικό με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Ήμασταν χαμαιλέοντες. Δεν αποτελούσε δική μας επιλογή, δεν το επιβάλαμε να παιχτεί το ένα ματς στους 60 πόντους και το άλλο στους 100, αλλά προσαρμοστήκαμε στο στυλ των αντιπάλων: τόσο στο σκληρό, αμυντικογενές παιχνίδι με έμφαση στο low post της ΤΣΣΚΑ, όσο και στο κλασικό γρήγορο παιχνίδι της Ρεάλ. Εκείνη η ομάδα είχε απαλλαγεί από την πίεση και το άγχος, είχε υψηλό δείκτη συνεργασιών και αυτοματισμών και μπορούσε να υποστηρίξει κάθε είδος μπάσκετ».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού συμπλήρωσε: «Την αξία ενός επιτεύγματος την συνειδητοποιείς μετά από χρόνια. Τότε που σου έρχονται ξανά στη μνήμη οι στιγμές, όπως για παράδειγμα το πανηγύρι του κόσμου στο γήπεδο και η πομπή από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ».