Κουμάντο κάνει ακόμα ο Βασιλακόπουλος!

Θα δείτε τι… ταχυδακτυλουργικά έχουν να γίνουν και σε ομίλους όπου δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι θέσεις ανόδου. Γράφει ο Κώστας Τσουμπρής.

Κουμάντο κάνει ακόμα ο Βασιλακόπουλος!

Καλά τα λένε οι Γαλατσόπουλοι, Λιόλιοι, Φασούλες και λοιποί, όμως κουμάντο ακόμη στο ελληνικό μπάσκετ κάνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Θέλουμε-δεν θέλουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να τη δεχτούμε.

Η κατάσταση που έφερε η πανδημία έκατσε… κουτί στον Βασιλακόπουλο, ώστε να συνεχίσει να διοικεί το ελληνικό μπάσκετ. Τι εννοούμε; Πάρτε παράδειγμα τα σχέδια περί αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών. Παμπόνηρος ο Βασιλακόπουλος αποφάσισε να υπάρχουν μόνο άνοδοι και όχι υποβιβασμοί, ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.

Και σύμφωνοι, αυτή η απόφαση ήταν κατά κάποιον τρόπο δίκαιη, όμως στο μυαλό του Βασιλακόπουλου βρίσκονταν και οι επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ. Αν όλοι βολευτούν, θα πίνουν νερό στο όνομα του… Άι-Γιώργη και άντε μετά να τον ρίξεις. Χρόνια στο κουρμπέτι ο Βασιλακόπουλος ξέρει να πηγαίνει με τις επιθυμίες των ομάδων -αυτές άλλωστε και οι τοπικές ενώσεις τον κρατούν τόσα χρόνια στην κορυφή της πυραμίδας του ελληνικού μπάσκετ.

Και θα δείτε τι… ταχυδακτυλουργικά έχουν να γίνουν και σε ομίλους όπου δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι θέσεις ανόδου. Θα ανέβουν και οι… τελευταίοι. Όλα αυτά βέβαια θα οδηγήσουν σε… γιγάντωση των πρωταθλημάτων του χρόνου, γι’ αυτό και υπάρχει ως σκέψη τα πρωταθλήματα να σπάσουν σε αρκετούς ομίλους.

Κάτι που μας βρίσκει εν μέρει σύμφωνους, ώστε η χρονιά να είναι πιο ευέλικτη και να μπορούν να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό και μπορεί να υπάρξει κάποια διακοπή και τη νέα σεζόν.

Κι αν στις μικρές κατηγορίες οι πολλές ομάδες δεν είναι και τόσο κακό, στην Α1 θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Δεν σηκώνει π.χ. 16 ομάδες η Basket League, αφού όλοι είχαμε διαπιστώσει ότι και οι 14 ήταν πολλές.

Όπως είναι η κατάσταση στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ το ιδεατό σενάριο θα ήταν λίγες και καλές ομάδες στην Α1, όσες αποδεδειγμένα μπορούν να παίξουν. Σ’ αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι που βλέπουν μπροστά, όμως κι εδώ υπάρχουν οι κλασικές ασθένειες του παρελθόντος. Αν δεν μπουν στην άκρη οι παλιοί παράγοντες και δεν περάσουν μπροστά νέοι άνθρωποι, τεχνοκράτες, γιατρειά δεν υπάρχει.

Ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει κάποια στιγμή να απεμπλακεί από την ΕΟΚ και να μην είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Πράγμα που έφερε άλλωστε και την αποχώρηση του Ολυμπιακού. Κι αν σώνει και καλά πρέπει να διατηρείται αυτή η κατάσταση, ας αναλάβει τον ΕΣΑΚΕ και ο Βασιλακόπουλος. Μη γελάτε, από τις ιμιτασιόν καταστάσεις, καλύτερα η αυθεντική.