Ξεκινάει το πρωτάθλημα στο Ισραήλ - Λευκό ψήφισε η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου (pic)

Στις 20 Ιουνίου κάνει τζάμπολ το πρωτάθλημα του Ισραήλ, η Winner League, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ψηφίζει λευκό.

Ξεκινάει το πρωτάθλημα στο Ισραήλ - Λευκό ψήφισε η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου (pic)

Έστω και επεισοδιακά, στο Ισραήλ ψήφισαν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τζάμπολ της Winner League στις 20 Ιουνίου και προοπτική λήξης στα τέλη Ιουλίου. Στο πλάνο αυτό, το οποίο έχει το «οκέι» από την κυβέρνηση, είναι σύμφωνη και η Ένωση Παικτών της χώρας, ωστόσο δεν ήταν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα υπέρ.

Οι Χάποελ Χολόν, Χάποελ Μπερ Σεβά και Μακάμπι Ασντόντ ψήφισαν κατά της έναρξης του πρωταθλήματος, ενώ οι Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μακάμπι Χάιφα, αλλά και η ομοσπονδία του Ισραήλ ψήφισαν λευκό. Η πλειοψηφία των ομάδων ωστόσο ήταν υπέρ της επανέναρξης.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου η Winner League ανακοίνωσε το πρόγραμμα της επανεκκίνησης:

* Μέχρι τις 17 Μαΐου θα διευθετηθούν όλα τα οργανωτικά ζητήματα.

* 17-31 Μαΐου: Οι παίκτες σε καραντίνα

* 1 Ιουνίου: Έναρξη προπονήσεων

* 20 Ιουνίου: Έναρξη των αγώνων με την 22η αγωνιστική που απομένει για να ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ο τρίτος γύρος και τα πλέι οφ. Στο Ισραήλ γίνεται μόνο ένας γύρος πλέι οφ, τα προημιτελικά, που φέτος θα κριθούν στις δύο νίκες και όχι στις τρεις, όπως συνήθως.

* Τελευταία εβδομάδα Ιουλίου: Final 4