Προβληματισμένος ο πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας: «Δεν ξέρουμε αν γίνεται να τελειώσει η σεζόν»

Σε αναμονή η Aδριατική Λίγκα για το αν θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο πρόεδρός της, πάντως, δεν είναι αισιόδοξος. Αναμένει και τις αποφάσεις της EuroLeague. Το σενάριο για αγώνες σε ένα γήπεδο.

Προβληματισμένος ο πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας: «Δεν ξέρουμε αν γίνεται να τελειώσει η σεζόν»

Oι χώρες που αγωνίζονται στην Αδριατική Λίγκα, από την πρώην (ενωμένη) Γιουγκοσλαβία, είναι γεγονός πως έχουν μικρό αριθμό κρουσμάτων, σε σχέση με την δυτική Ευρώπη. Η διοργάνωση, όμως, έχει σταματήσει για λόγους πρόληψης, ασφάλειας και υγείας. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν; Ακόμη και ο πρόεδρος του πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και δεν δηλώνει αισιόδοξος.

Συγκεκριμένα, ο Ντοκογκόι Τσάβλοβιτς, ο πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τον αθλητισμό και την έξαρση του κορονοϊού: «Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε μία σωστή απάντηση για το τι θα γίνει. Σίγουρα οι παίκτες θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν στο παρκέ και αυτό έδειξαν να θέλουν και οι σύλλογοι στην τελευταία μας συνάντηση.

Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για τους οποίους δε μπορούμε να παίξουμε.Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό. Το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες στην περιοχή ανακάμπτουν και τα μέτρα χαλαρώνουν είναι καλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι αυτή τη στιγμή».

Για το μέλλον της Αδριατικής Λίγκας, δήλωσε: «Είναι μία επιλογή να παίξουμε όλους τους αγώνες σε ένα γήπεδο, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Περιμένουμε και από την EuroLeague να ξεκαθαρίσει το θεμα. Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει τίποτα. Δεν είναι εύκολο να πάρεις μία απόφαση, ειδικά όταν δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους ξένους παίκτες και αν θα πρέπει όταν γυρίσουν να μπουν σε καραντίνα, αλλά και πώς θα τους κάνουμε τεστ.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και ελπίζω να βρούμε μία λύση όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα θέλαμε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής στο γήπεδο αλλά δεν ξέρω αν γίνεται, θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος».