NCAA: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο Πιτίνο

Ύστερα από έρευνα του NCAA, ο τέως προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο αντιμετωπίζει εκ νέου κατηγορίες. Η απάντησή του.

NCAA: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες, μετά την έρευνα που διεξήχθη από το NCAA. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ στο οποίο ήταν προπονητής ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού το 2017 έλαβε προειδοποίηση για την παράνομη επιστράτευση του Μπράιαν Μπόουεν, ενώ ο Αμερικανός προπονητής κινδυνεύει με εκ νέου αποκλεισμό για το πρώτο μισό της νέας σεζόν.

Τη δεδομένη στιγμή, ο Πιτίνο αντιμετωπίζει δύο επιβαρυντικούς παράγοντες, οι οποίοι ενδεχομένως να «δικαιολογούν υψηλότερη ποινή», σύμφωνα με το NOA (Notice Of Allegations) του NCAA. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει να προπονήσει το Αϊόνα στις αρχές της νέας σεζόν, αφού η διαδικασία θα τραβήξει εις μάκρος.

«Διαφωνώ απόλυτα με αυτόν τον ισχυρισμό και θα ακολουθήσω τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση αυτού του ισχυρισμού μέσω της διοικητικής διαδικασίας. Λόγω των κανονισμών του NCAA σχετικά με τη δημόσια αποκάλυψη σε θέματα επιβολής, δεν θα έχω κανένα περαιτέρω σχόλιο για αυτό το ζήτημα έως ότου επιλυθεί», ήταν η απάντηση του Πιτίνο.