Αγγέλου στο ΦΩΣ: «Στέκομαι στην απόφαση...»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μιλάει στο «ΦΩΣ» για πολλά και διάφορα που αφορούν το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Αγγέλου στο ΦΩΣ: «Στέκομαι στην απόφαση...»

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γνώριμος του αχαϊκού μπάσκετ είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου, όχι μόνο με την αγωνιστική του παρουσία τη δεκαετία του 1980 στον τότε παντοδύναμο Απόλλωνα, όπου έφθασε με τα μελανόλευκα ακόμη και στην Ευρώπη (Κύπελλο Κόρατς), αλλά και πριν από μια τριετία περίπου, όταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάθισε στον πάγκο του Προμηθέα στη μεγάλη κατηγορία.

Φέτος και μέχρι την ώρα της διακοπής ήταν προπονητής της Λάρισας έχοντάς την οδηγήσει σε μια πορεία παραμονής, είναι πάντα ενημερωμένος για το καθετί που αφορά το μπάσκετ, έτσι έχει σημασία και βαρύτητα πάντα η αναφορά του.

Ο Χαλκιδαίος τεχνικός μίλησε στο «ΦΩΣ» για όλα αυτά που βιώνει ο αθλητισμός και ειδικά το μπάσκετ.

Βαγγέλη, το πρωτάθλημα διακόπηκε βίαια δίχως να ολοκληρωθεί αγωνιστικά. Συμφωνείς ή όχι;

Αυτά που περνάει η παγκόσμια κοινότητα με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στη χώρα μας είναι κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του μπάσκετ. Ήταν η απόφαση που πήρε ο ΕΣΑΚΕ εκτιμώντας την όλη κατάσταση και δεν είναι εύκολο για τον καθένα -και μένα- να πει τι θα ήταν καλύτερο να γίνει. Μένουμε λοιπόν σε αυτήν την απόφαση που πήραν όλες οι ομάδες.

Θεωρείς ότι θα εγκυμονούσε κινδύνους η επιστροφή των ομάδων στη δράση μετά από αυτήν την περιπέτεια;

Αν υποθέσουμε ότι θα υπήρχε θέληση να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, εκεί λογικά θα έμπαιναν κι άλλα θέματα. Θα μπορούν να γυρίσουν οι ξένοι παίκτες και κυρίως οι Αμερικάνοι παίκτες και ποια μέτρα προστασίας θα παρθούν για να αποφευχθεί η όποια πιθανή είσοδος κρουσμάτων;

Θα μπορούσαν να γίνουν τα παιχνίδια με θεατές στις εξέδρες ή όχι; Και μπορώ να σας βρω και πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει η επιστροφή στη δράση.

Θα εμβολιαζόμασταν όλοι όσοι θα εμπλεκόμαστε με έναν αγώνα; Κι αν προέκυπτε κάποιο νέο κρούσμα με κάποιον από όλους εμάς, τι θα γινόταν;

Έχεις περάσει και από τον Προμηθέα. Πώς βλέπεις την παρουσία του στην Μπάσκετ Λιγκ;

Φέτος έδωσε μεγαλύτερη βάση στην Ευρώπη και το Γιούροκαπ με καλή πορεία. Είναι μια μεγάλη οντότητα και εύχομαι όλο αυτό να έχει και συνέχεια. Προσέχει πέραν της αντρικής ομάδας και τις μικρές ηλικίες, έχει προωθήσει παιδιά του στην επαγγελματική ομάδα, έχει απλώσει δίχτυα σε όλη την Πελοπόννησο, κάνει πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια κι αυτό φαίνεται.

Η γνώμη σου για την επόμενη μέρα στο άθλημα ποια είναι;

Πρώτο και πιο σημαντικό θα είναι το πώς οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα πετύχουν να τις συντηρήσουν και μέχρι ποιου βάθους. Γιατί όταν μιλάμε για επαγγελματική ομάδα, οι λεπτομέρειες είναι πολλές και διάφορες και δεν αναφέρομαι μόνο σε παίκτες και προπονητές.

Είναι κι άλλες παράμετροι (βοηθός, γιατροί, άλλοι συνεργάτες, έξοδα ταξιδιών και γενικότερης λειτουργίας μιας ΚΑΕ) που θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να συντηρηθούν, να διατηρηθούν αν θέλετε.

Προφανώς λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το πώς θα τελειώσει αυτό που περνάμε με την πανδημία του ιού, θα υπάρξουν σίγουρα νέες συνθήκες στις οποίες όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε κι από κει και πέρα θα τεθούν στο τραπέζι οι πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πρωτάθλημα της νέας περιόδου. Τώρα όμως είναι θέμα υγείας και αυτό προέχει».