Ολυμπιακός: To στοίχημα με Χαραλαμπόπουλο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη νέα σεζόν έχει στόχο να εξελίξει και να αξιοποιήσει το μέγεθος του πληθωρικού ταλέντου του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Παίκτης κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: To στοίχημα με Χαραλαμπόπουλο

Στάθηκε άτυχος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στον Ολυμπιακό. Πάνω που επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι, ήρθε ο τραυματισμός του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να απουσιάσει για το υπόλοιπο της σεζόν. Ήταν... σκασμένοι οι άνθρωποι της ομάδας με την ατυχία του, γιατί ήθελαν να του δώσουν ευκαιρίες να ανοίξει τα φτερά του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Βέβαια, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η αγωνιστική χρονιά με την έξαρση του κορονοϊού, δεν έχασε και πολλά. Το θέμα, όμως, δεν είναι τόσο το «τώρα» όσο το «αύριο» της ομάδας και το μέλλον του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του ενόψει της νέας σεζόν είναι και η περίπτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ένας παίκτης που από νεαρή ηλικία χαρακτηρίστηκε ως «ο επόμενος μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας», αλλά που για διάφορους λόγους στην πορεία... εκτροχιάστηκε.

Αποτελεί κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό

Δεν πρόκειται για απλή περίπτωση. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο και σημαντική επένδυση για τον Ολυμπιακό, καθώς έχει το ταλέντο και την προοπτική να διαπρέψει στο υψηλότερο επίπεδο, όπως έγινε στο παρελθόν με τους Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Ιωάννη Παπαπέτρου. Ένας μπασκετμπολίστας που θα λέγαμε πως ήταν το... πεπρωμένο του να έρθει στο μεγάλο λιμάνι. Ναι μεν πήγε στον Παναθηναϊκό σε νεαρή ηλικία, όταν ήταν μόλις 15 ετών (μένοντας εκεί έως το 2018), αλλά όσοι γνώριζαν το περιβάλλον του ήξεραν καλά πως ο αθλητής ήταν από πιτσιρικάς φίλαθλος της ομάδας του Πειραιά. Έγινε, λοιπόν, πράξη κάτι που το είχε όνειρο τόσο ο νεαρός φόργουορντ όσο και η διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ. Δεν ήταν τυχαία και η ατάκα του τιμ μάνατζερ της ομάδας Χρήστου Μπαφέ, που είχε σχολιάσει για τη μεταγραφή του πως «αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα», όταν ανακοινώθηκε ο παίκτης το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο και για το ελληνικό μπάσκετ. Ένα παιδί που... έλαμψε στα εφηβικά του χρόνια. Διέπρεψε με τις μικρές εθνικές ομάδες (πρωταθλητής Ευρώπης με τις Κ18 και Κ20), ήταν ο ηγέτης εκείνων των ηλικιών, έπαιρνε το ένα βραβείο του MVP μετά το άλλο στις διεθνείς διοργανώσεις και χαρακτηρίστηκε ως ο επόμενος μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Πληθωρικό ταλέντο, με ποιότητα και ικανότητες που δεν συναντούσες από παιδιά της ηλικίας του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Η συνέχειά του όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα, ακολουθώντας πτωτική πορεία. Είτε γιατί τον επηρέασαν οι τραυματισμοί είτε γιατί και εκείνος από ένα σημείο και μετά επαναπαύτηκε, χαλάρωσε, μη δείχνοντας τον ίδιο ζήλο. Δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξε και έμεινε στάσιμος! Ένας παίκτης που αναλογικά με το ταλέντο του θα έπρεπε να είναι περιζήτητος το περασμένο καλοκαίρι, όντας μόλις στα 22 του χρόνια . Κι όμως, έφτασε στο σημείο να μην έχει καν προτάσεις στα χέρια του! Από το ζενίθ στο ναδίρ!

Η «ερυθρόλευκη» ευκαιρία καριέρας

Κάπου εκεί, όμως, ήρθε η μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του. Η πρόταση του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει τη δική του αγωνιστική επανεκκίνηση, βρίσκοντας ξανά τον καλό εαυτό του αλλά και την προοπτική να διαπρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Η συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» θα λέγαμε πως τον «αφύπνισε». Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, πως θα έπαιζε με τον σύλλογο που υποστήριζε από μικρό παιδί, επαγγελματικά είχε βρεθεί και πάλι στον σωστό δρόμο, έχοντας την προοπτική να παίξει μπάσκετ (και πάλι) στο κορυφαίο επίπεδο, με μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, λοιπόν, ύστερα από την υπογραφή που έβαλε στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, έπιασε αμέσως δουλειά. Βελτίωσε το σώμα του, το παιχνίδι του και όταν πήγε δανεικός στον Ιωνικό, τα πήγε περίφημα. Eξελίχθηκε σε εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας της Νίκαιας, έχοντας μέσον όρο 11,7 πόντους και 4,8 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής και η αγωνιστική άνοδος που επέδειξε τον επανέφερε στο μεγάλο λιμάνι. Δεν είναι τυχαίος παίκτης, ούτε και ειπώθηκαν υπερβολικά πράγματα για εκείνον. Είναι γεγονός πως διαθέτει ταλέντο, ποιότητα και μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων, αλλά αν μείνεις μόνο σε αυτά, είσαι... χαμένος από χέρι.

Το παράδειγμα του Πρίντεζη

Επιβάλλεται, λοιπόν, να ακολουθήσει το... παράδειγμα του Γιώργου Πρίντεζη. Όταν επέστρεψε από τη Μάλαγα στον Πειραιά την άνοιξη του 2011, δούλεψε όσο ποτέ άλλοτε στην καριέρα του. Βελτιώθηκε σωματικά/αγωνιστικά, έκανε επανεκκίνηση καριέρας, πραγματοποιώντας στη συνέχεια τη δική του αγωνιστική εκτόξευση, φτάνοντας στο σημείο να θεωρείται το κορυφαίο «4άρι» της Ευρώπης.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαθέτει ένα αξιοζήλευτο πακέτο προσόντων (μπορεί να συνεισφέρει ενεργά σε άμυνα, επίθεση, ριμπάουντ και ασίστ) και αν εργαστεί σωστά, έχει την προοπτική και τα προσόντα ώστε να εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία «3άρια» της Ευρωλίγκας. Στο χέρι του είναι.