Τουρκική ομοσπονδία: «Όλα τα σενάρια είναι έτοιμα»

Η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση, μιλώντας για το μέλλον του σπορ στη χώρα ύστερα από την έξαρση του κορονοϊού.

 

Τουρκική ομοσπονδία: «Όλα τα σενάρια είναι έτοιμα»

Η Τουρκία είναι ένα από τα κράτη που έχουν ταλαιπωρηθεί από τον κορονοϊό. Είναι η 7η χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων (πάνω από 120.000), έχοντας χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.

Η Τουρκία μάλιστα δέχθηκε έντονη κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα του αθλητισμού, καθώς άφησε τις διοργανώσεις και τους αθλητές να συνεχίζουν να βρίσκονται σε αγωνιστική δράση με αποτέλεσμα να υπάρξουν παίκτες που κόλλησαν κορονοϊό και όχι μόνο.

Η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση, θέλοντας να ενημερώσει τους φιλάθλους για το μέλλον του σπορ στη χώρα. Ο πρόεδρος Χέντο Τούρκογλου και οι συνεργάτες του είπαν: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού. Ως τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ είχαμε πει πως θα ακολουθούσαμε τις εξελίξεις μέχρι τις 30 Απριλίου και έπειτα θα παίρναμε μια απόφαση για το πρωτάθλημα.

Όμως οι τωρινές συνθήκες απαιτούν λίγο χρόνο ακόμα. Όλα τα σενάρια είναι έτοιμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν τη συνέχεια των πρωταθλημάτων μας. Θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας τις επόμενες μέρες, με βάση όσα θα ειπωθούν από την επιστημονική κοινότητα, τους αρμόδιους φορείς και τις ομάδες».