O Zήσης για την μετάβαση του Ολυμπιακού από τον Σπανούλη στον Σλούκα

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε στη μετάβαση που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη στον Σλούκα ώστε να ηγηθεί στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια. "Ευλογία να έχεις παίκτη στο πικ της καριέρας του», τόνισε. 

O Zήσης για την μετάβαση του Ολυμπιακού από τον Σπανούλη στον Σλούκα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της EΡΑ ΣΠΟΡ φιλοξενήθηκε ο έμπειρος γκαρντ της ΑΕΚ, Νίκος Ζήσης. Ο κουμπάρος και στενός φίλος του αρχηγού του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν οι Πειραιώτες ώστε να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι ο Κώστας Σλούκας.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Διαβάζω τις δηλώσεις του Κώστα. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα έκανα στη θέση του, γιατί δεν είμαι στα... παπούτσια του. Είναι πάντως ένα καλό timing.

Η ανάγκη που έχει ο Ολυμπιακός να έρθει ένας Έλληνας παίκτης να ηγηθεί για τα επόμενα χρόνια και να γίνει η μετάβαση από τον Σπανούλη σε αυτόν, και το γεγονός ότι ο Ομπράντοβιτς ίσως φύγει, δείχνουν ένα καλό χρονικό σημείο. Αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω. Όλα εκεί θα κριθούν. Κι ο Ολυμπιακός θα θέλει τον Σλούκα, το ίδιο και ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Είναι ευλογία να έχεις έναν παίκτη στο πικ της καριέρας του, με την αξία και την ποιότητα που έχει ο Κώστας, να είναι κι Έλληνας. Είναι αδύνατο να το βρεις».

Για το αν ήταν αλήθεια ότι ο Ρικ Πιτίνο ήθελε και Σπανούλη και Ζήση στην Εθνική: «Γνωρίζω ότι είχε αρχίσει να ρωτάει. Ο κόουτς Πιτίνο προσπαθούσε να μπει στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την προηγούμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό. Όταν ανέλαβε την Εθνική, προσπαθούσε να μάθει πρόσωπα και πράγματα και ξέρω ότι το ίδιο έκανε και με μένα.

Ρωτούσε ανθρώπους, προπονητές και συμπαίκτες. Ξέρετε την αγάπη μου για την Εθνική, ξέρετε και τους λόγους που σταμάτησα. Έδωσα τα πάντα. Δεν ήθελα να σταματήσω για λίγο και μπορεί μετά να γυρίσω, λίγο αργότερα. Ένιωθα γεμάτος, έδωσα τα πάντα. Μακάρι όλοι μας να σταματούσαμε μετά από επιτυχία. Εδώ, αυτές τις μέρες ειδικά, κινδυνεύει να τελειώσει η καριέρα αθλητών, λόγω του ιού.

Το σημαντικό είναι όταν πεις τέλος, να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Εδώ στην Θεσσαλονίκη, πήγα στο υπόγειο του σπιτιού μου και βρήκα ένα σωρό αναμνηστικά από τις Εθνικές ομάδες. Και μου θύμισε και αυτό, πως ότι έχω ζήσει με την Εθνική, δεν υπάρχει δεύτερο. Και δεν είναι μόνο τα μετάλλια. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές. Το σκέφτομαι με πολύ αγάπη και ρομαντισμό».