ΕΟΚ: Δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τη συνέχιση των αγώνων- Επιστολή σε Αυγενάκη!

Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε η Ομοσπονδία μπάσκετ τονίζοντας πως η ΕΟΚ δεν έχει το δικαίωμα ανάληψης ευθύνης για την απόφαση συνέχισης των αγώνων.

ΕΟΚ: Δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τη συνέχιση των αγώνων- Επιστολή σε Αυγενάκη!

Λίγη ώρα μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και την ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ενημέρωσε τον Υφυπουργό μέσω Επιστολής πως δεν ούτε τη δυνατότητα ούτε το δικαίωμα να είναι αυτή που θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστούν αγώνες που έχει στην εποπτεία της ή όχι. Αυτό θα το αποφασίσουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Συγκεκριμένα τώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης απέστειλε έγγραφο το οποίο υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και με το οποίο του επισημαίνει πως «την ανάληψη της ευθύνης για τη συνέχιση των αγωνιστικών θεσμών δεν έχει δικαίωμα αλλά και δυνατότητα να αναλάβει η Αθλητική Ομοσπονδία.

Το δικαίωμα αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι έχουν τη σαφή γνώση της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας»!