Προπόνηση μόνο ατομικά και σε ανοικτούς χώρους- Χωρίς θεατές οι αγώνες σε κλειστά γήπεδα!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε σε Ομοσπονδίες και φορείς πως από 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοικτούς χώρους. Δεν θα έχουν θεατές τα γήπεδα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Προπόνηση μόνο ατομικά και σε ανοικτούς χώρους- Χωρίς θεατές οι αγώνες σε κλειστά γήπεδα!

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τις Ομοσπονδίες και αρμόδιους φορείς του αθλητισμού στη χώρα και αυτό που τονίστηκε είναι πώς, από την προσεχή Δευτέρα (4 Μαΐου) που θα αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, θα μπορούν οι αθλητές των ατομικών αθλημάτων να κάνουν την προπόνησή τους, αλλά αποκλειστικά σε ανοικτούς χώρους.

Όπως είναι εύλογο, τα ομαδικά αθλήματα σε κλειστές εγκαταστάσεις θα πάνε πιο πίσω και θα επανεξεταστεί η περίπτωσή τους εν καιρώ και αξιολογώντας πάντα την κατάσταση στη χώρα με την πανδημία του κορονοϊού. Κουβέντα γι αυτό αναμένεται να γίνει πάλι μετά τις 20 Μαΐου.

Συζητήθηκε ακόμα το ενδεχόμενο-όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες- των επίσημων αγώνων στα γήπεδα και αυτό που τονίστηκε, είναι πως σε πρώτο στάδιο σκέφτονται τα παιχνίδια να είναι κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία των θεατών να είναι απαγορευτική έως ότου βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Επίσης, Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως η Κυβέρνηση έχει προνοήσει για το θέμα της μοριοδότησης των αθλητών που δίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.