Κιούμπαν: «Θα πιέσουμε να συνεχιστεί η σεζόν στο ΝΒΑ»

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, αποκάλυψε ότι πρόθεση των ιδιοκτητών των ομάδων στο ΝΒΑ είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Κιούμπαν: «Θα πιέσουμε να συνεχιστεί η σεζόν στο ΝΒΑ»

Η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι αρκετά δύσκολη με τα εκατοντάδες θύματα του φονικού ιού καθημερινά και άπαντες είναι διστακτικοί στη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και των συναθροίσεων.

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, ο οποίος είναι παράλληλα και μέλος σε μία ειδική επιτροπή υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, τόνισε πως θέλει οπωσδήποτε να συνεχιστούν οι αγώνες στον «μαγικό κόσμο», ακόμη κι αν αυτοί διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

«Εάν μπορούμε να παίξουμε χωρίς φιλάθλους, τότε σίγουρα θα πιέσω να γίνει κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι και η λίγκα αυτό θα κάνει», δήλωσε αρχικά ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς στο CNN και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Έχουμε ανάγκη να βλέπουμε παιχνίδια και να βλέπουμε ομάδες να παίζουν. Μας αρέσει πολύ να παρακολουθούμε και να τους υποστηρίζουμε. Οπότε πιστεύω ότι αν μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι, ακόμη και χωρίς κόσμο, τότε είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μάλιστα, οι οικονομικές επιπτώσεις από πιθανή οριστική διακοπή των αγώνων θα ανέλθουν στο ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις ομάδες αλλά και το ΝΒΑ.