Ισραήλ: Αίτημα στην Πολιτεία για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Η Winner League έστειλε επίσημη επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και Αθλητισμού του Ισραήλ ζητώντας  να ολοκληρωθεί κανονικά η φετινή σεζόν.

Ισραήλ: Αίτημα στην Πολιτεία για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Στο Ισραήλ και δη στη Winner League θέλουν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα γι αυτό και η λίγκα προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Ο πρόεδρος Σμούελ Φρένκελ έστειλε επίσημη επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και Αθλητισμού της χώρας, στην οποία παρουσιάζει ένα πλήρες πρόγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί κανονικά η φετινή σεζόν.

Τονίζεται επίσης πως από τη στιγμή που το πρόγραμμα περιλαμβάνει γεμάτες εβδομάδες αγώνων, τότε η επικύρωσή του θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την 1η Μαΐου, για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες, εξαιτίας της διακοπής από την πανδημία του κορονοϊού.

Το πλάνο που κατατέθηκε αναφέρει:
1. Την επιστροφή των ξένων παικτών στο Ισραήλ

2. Οι παίκτες θα μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων

3. Άνοιγμα των γηπέδων για απολύμανση

4. Τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, μετά τις 14 ημέρες καραντίνας

5. Σε καραντίνα και όλοι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς (διαιτητές, γραμματεία, άνθρωποι της στατιστικής κλπ.)

6. Υποβολή σε τεστ για τον κορονοϊού όλοι οι παίκτες και προπονητές (περίπου 500 άτομα). Εάν κάποιος βρεθεί θετικός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

7. Τα ματς θα γίνουν σε δύο γήπεδα που θα επιλέξει το υπουργείο Υγείας και θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με τηλεοπτική κάλυψη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το πλάνο μπορεί να ξεκινήσει έπειτα από 11 εβδομάδες.