Η Βαρκελώνη θέλει να φιλοξενήσει την τελική φάση της ACB

H πόλη της Βαρκελώνης εξέφρασε την επιθυμία της να φιλοξενήσει την τελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος, με τις 12 ομάδες, αν και η Καταλονία αριθμεί τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα. 

Η Βαρκελώνη θέλει να φιλοξενήσει την τελική φάση της ACB

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα σε κρούσματα από τον κορονοϊό στον κόσμο (μετά τις ΗΠΑ), μετρώντας πάνω από 226.000 περιπτώσεις. Μάλιστα, έχουν πεθάνει 23.184 άνθρωποι, με τις περισσότερες περιπτώσεις να καταγράφονται στην Καταλονία (4.566).

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, η πόλη της Βαρκελώνης, εξέφρασε την επιθυμία να διοργανώσει την τελική φάση της ACB, για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται πως οι 18 ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος συμφώνησαν να εξαντλήσουν τα περιθώρια συνέχισης, ενώ έδωσαν το ”πράσινο φως” να ολοκληρωθεί η σεζόν με 12 ομάδες, αυτές δηλαδή που ήταν στις 12 πρώτες θέσεις μέχρι την διακοπή.

Έχουν ήδη χωριστεί σε δύο ομίλους. Στο GROUP A βρίσκονται οι εξής ομάδες: Μπαρτσελόνα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Μπασκόνια, Μάλαγα, Μπανταλόνα. Στο δεύτερο: Ρεάλ Μαδρίτης, Σαραγόσα, Ανδόρρα, Βαλένθια, Μπούργος, Γκραν Κανάρια. Από κάθε όμιλο θα διασταρωθούν οι δύο πρώτοι στα ημιτελικά.