Η υπέρβαση του Μπαρτζώκα στέλνοντας την Κουμπάν στο Final Four του Βερολίνου (vid)

Mία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην EuroLeague. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στο Final Four.

Η υπέρβαση του Μπαρτζώκα στέλνοντας την Κουμπάν στο Final Four του Βερολίνου (vid)

Στις 26 Απριλίου του 2016, η Λοκομοτίβ Κουμπάν σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, όχι μόνο κατόρθωσαν να φτάσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά και να πάρουν την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου. Η ρωσική ομάδα, με το χαμηλό μπάτζετ και τις μικρές φιλοδοξίες, έκανε τη μεγαλύτερη υπέρβαση της ιστορίας της.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν απέκλεισε στην προημιτελική φάση την Μπαρτσελόνα με 3-2 νίκες, αν και είχε το μειονέκτημα έδρας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχοντας για ηγέτη τον Μάλκολμ Ντιλέινι (17 πόντοι, 6 ασίστ) και για συμπαραστάτες τους Άντονι Ράντολφ, Κρις Σίνγκλετον και Βίκτορ Κλαβέρ (οι οποίοι εκτόξευσαν το κασέ και την καριέρα τους σε εκείνη τη σεζόν, παίρνοντας ακολούθως μεταγραφές σε μεγάλες ομάδες) νίκησαν στο 5ο ματς της σειράς την Μπαρτσελόνα με 81-67. Ήταν 26 Απριλίου του 2016.

Ακολούθως, στο Final Four του Βερολίνου, η Λοκομοτίβ Κουμπάν κατέκτησε την 3η θέση. O Γιώργος Μπαρτζώκας, ύστερα από την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό, έδειξε το μέγεθος των δυνατοτήτων του και μακριά από το μεγάλο λιμάνι, γνωρίζοντας την αποθέωση, τόσο από το φίλαθλο κοινό της ομάδας, όσο και από τους ανθρώπους του ευρωπαϊκού μπάσκετ.