Κρεμόνα: Σκέψεις για κατάργηση ξένων και ρόστερ Ιταλών παικτών!

Η Κρεμόνα, σύμφωνα με τον τζένεραλ μάνατζέρ της, στοχεύει στη δημιουργία ρόστερ αποτελούμενου αποκλειστικά από Ιταλούς παίκτες.

Κρεμόνα: Σκέψεις για κατάργηση ξένων και ρόστερ Ιταλών παικτών!

Η οικονομική ύφεση που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία είναι αισθητή και στο μπάσκετ. Η Κρεμόνα, στην οποία τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε και ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Ίθαν Χαπ, μπήκε ήδη σε σκέψεις πώς θα μετριάσει τη ζημία, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι ο προπονητής της, Ρομέο Σακέτι, είναι παράλληλα και ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει ο τζένεραλ μάνατζερ του συλλόγου, στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός ρόστερ το οποίο θα απαρτίζεται αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες ή στη χειρότερη των περιπτώσεων θα περιλαμβάνει το πολύ δύο ξένους.

«Μπορούμε να φανταστούμε ένα ιταλικό πρότζεκτ που θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας και θα την καταστήσει σημαντικό τροφοδότη της εθνικής ομάδας. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα δίνει το σύνολο του χρόνου σε γηγενείς παίκτες ή στο χειρότερο σενάριο σε ακόμη δύο ξένους παίκτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζανμαρία Βακίρκα.

Η πρόταση αυτή έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τον πρόεδρο της ομάδας, Τζάνι Πετρούτσι. Ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το εν λόγω πλάνο θα πραγματωθεί άμεσα, δηλαδή από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ή θα αποτελέσει ένα σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου.