Θέλει την επανεκκίνηση της Α2 ο ΠΣΑΚ

Οι καλαθοσφαιριστές συγκεντρώνουν υπογραφές για να ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δραστηριότητα στις εθνικές κατηγορίες.

Θέλει την επανεκκίνηση της Α2 ο ΠΣΑΚ

Σε συλλογή υπογραφών από τους παίκτες της Α2 προχωράει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών με αίτημα την ολοκλήρωση της σεζόν στα παρκέ.

Μετά τη δυνατότητα που δόθηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη ώστε οι ομοσπονδίες να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή σεζόν, ο Σύνδεσμος των καλαθοσφαιριστών προχωράει σε αυτή την κίνηση ώστε να πιέσει την ΕΟΚ αλλά και τις ομάδες σε αυτή την κατεύθυνση.

Πολλή κουβέντα έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες πώς θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στις εθνικές κατηγορίες, αλλά οι παράγοντες των ομάδων έχουν αντιρρήσεις πως θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν μετά από αποχή δύο μηνών.

Από την πλευρά τους οι παίκτες πιέζουν ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα διεκδίκησης του συνόλου των χρημάτων που έχουν να λαμβάνουν. Μάλιστα στην Α2 κατηγορία τα ποσά είναι πάρα πολύ μικρά και στις υπόλοιπες κατηγορίες από ελάχιστα έως καθόλου.

Φυσικά εάν η πρωτοβουλία της Ένωσης των παικτών έχει αποτέλεσμα και τελικά αποφασιστεί συνέχιση της σεζόν στην Α2, αυτό αυτομάτως θα αποτελεί και μέσο πίεσης προς την Basket League ώστε να ολοκληρώσει και αυτή τη χρονιά στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο ΠΣΑΚ είχε σταθεί απέναντι στον ΕΣΑΚΕ και στην απόφασή του να προτείνει οριστική διακοπή της χρονιάς, ζητώντας να γίνουν τα παιχνίδια ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.