Αστάκχοφ: «Θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά…»

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Χίμκι, Πάβελ Αστάκχοφ, εξέφρασε αντιρρήσεις για το πλάνο της Ευρωλίγκας να τελειώσει η σεζόν.

Αστάκχοφ: «Θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά…»

Η Χίμκι δεν περιλαμβάνεται στις ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο τύπου Α στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι κάθε χρονιά ανταγωνιστική.

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Ρώσων, Πάβελ Αστάκχοφ, ανέφερε πως το σχέδιο της διοργανώτριας αρχής είναι να διεξαχθούν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια ένα Final 8 σε μία πόλη.

Ωστόσο, από την άλλη δεν παρέλειψε να αναφέρει πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από αυτό το σενάριο.

«Φυσικά και θέλουμε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Εδώ και αρκετό καιρό είμαστε χωρίς μπάσκετ και χωρίς τη βασική μας δουλειά. Αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά πώς θα συνεχιστεί η σεζόν.

Η Ευρωλίγκα είπε ότι μέχρι τις 24 Μαΐου θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί ή όχι. Θέλει να ολοκληρώσει τα ματς της κανονικής περιόδου και μετά να γίνει ένα Final 8», δήλωσε αρχικά ο τζένεραλ μάνατζερ της Χίμκι στο «RIA» και πρόσθεσε:

«Θα έχουμε να δώσουμε όλα αυτά τα ματς μέσα στην όλη κατάσταση με τον κορονοϊό, τις καραντίνες, τα κλειστά σύνορα ορισμένων χωρών, αλλά και τους περιορισμούς στις πτήσεις.

Πώς θα καταφέρουν οι παίκτες από άλλες χώρες να επιστρέψουν εγκαίρως στη χώρα που παίζουν ή εκεί που πρέπει να ολοκληρώσουμε τη σεζόν; Αυτό είναι δύσκολο να το απαντήσουμε αν θα γίνει. Ας περιμένουμε για την τελική απόφαση της Ευρωλίγκας μέχρι τις 24 Μαΐου».