Oι Σλοβένοι επιμένουν για Ιτούδη: «Έχουμε τον τρόπο να τον πείσουμε»

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας έκανε νέα σχόλια για την ενδεχόμενη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς.

Oι Σλοβένοι επιμένουν για Ιτούδη: «Έχουμε τον τρόπο να τον πείσουμε»

Ο Ματέι Έριαβετς είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας. Και είναι αποφασισμένος να δώσει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στον Δημήτρη Ιτούδη. Μέχρι στιγμής όμως ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν δείχνει ιδιαίτερα... ζεστός.

Ο Έριαβετς όμως προέβη σε νέες δηλώσεις, λέγοντας τα εξής: «Ο Ιτούδης είναι καταξιωμένος προπονητής. Αν δεν ενδιαφερόταν για το πρότζεκτ μας, θα το έλεγε. Πιστεύω πως έχουμε τον τρόπο να τον πείσουμε.

Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στην Ευρώπη. Επομένως τα χρήματα δεν είναι το κίνητρό του στη συγκεκριμένη φάση. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή η υπεράσπιση του τίτλου. Πρόκληση είναι και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση από όλες πιθανότατα είναι η συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς. Θέλουμε να “χτίσουμε” μια ομάδα γύρω του και παράλληλα να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και χωρίς εκείνον. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, γιατί γνωρίζουμε μόνο το καλαντάρι της FIBA. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στις διοργανώσεις των ομάδων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».