Ίβκοβιτς: «Η πουράκλα του Τζόρνταν, ο μορφασμός και η… καλύτερη προπόνηση»

Το ευρωπαϊκό στη Ρώμη, η μονομαχία με τον Μάικλ Τζόρνταν και η δεξίωση που ακολούθησε... Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θυμάται...

Ίβκοβιτς: «Η πουράκλα του Τζόρνταν, ο μορφασμός και η… καλύτερη προπόνηση»

Για τις αναμνήσεις από τον Μάικλ Τζόρνταν και τη μονομαχία του Ολυμπιακού στο Παρίσι με τους Σικάγο Μπουλς, αλλά και το ευρωπαϊκό στη Ρώμη, μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναλυτικά, όσα είπε…

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Σικάγο Μπουλς: «Πίστευα ότι ο Ντούσαν Βούκσεβιτς, επειδή ήταν ψηλός και γρήγορος, μπορούσε να τον μαρκάρει, αλλά βεβαίως ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν άπαικτος. Εν πάση περιπτώσει τού ζήτησα να κρατά αποστάσεις ώστε να μπορέσει να ελέγξει, όσο αυτό ήταν δυνατό, και τα τζαμπ σουτ και τα ποσταρίσματά του. Κάποια στιγμή, μετά από μία άμυνα όπου δεχθήκαμε καλάθι, του έκανα μια παρατήρηση και πέρασε δίπλα μας ο Τζόρνταν κι έκανε έναν μορφασμό σαν να μας έλεγε "δεν θα γίνει αυτό που θέλετε εσείς, αλλά αυτό που θέλω εγώ". Δίκιο είχε».

Για τη δεξίωση που ακολούθησε μετά το παιχνίδι: «Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με τον Τζόρνταν και με άλλους, ανάμεσα στους οποίους κι ένας Κροάτης, ο Στιέπαν Στάζιτς που τον είχε παίκτη ο Ομπράντοβιτς στην Μπενετόν. Εκεί που μιλάγαμε λοιπόν κι ενώ όσοι κάπνιζαν δίσταζαν να ανάψουν τσιγάρο, ο Τζόρνταν έβγαλε μία πουράκλα και από τους καπνούς νομίζαμε ότι πήρε φωτιά το σαλόνι! Το κατάλαβε και ο ίδιος και ίσως ένιωσε λίγο άβολα, γι' αυτό μάλλον το κάπνισε όλο με τέσσερις-πέντε ρουφηξιές».

Για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από τον Ολυμπιακό σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια (24/4/1997): «Τι θυμάμαι από εκείνη τη βραδιά; Τα πάντα, μπρε! Τα έχω όλα στο μυαλό μου και κυρίως δύο στιγμιότυπα. Το πρωί του τελικού έβαλα την ομάδα στο λεωφορείο και πήγαμε μία βόλτα στην παραλία της Όστια, όπου για να περάσει η ώρα και να χαλαρώσουν τα παιδιά κάναμε διαγωνισμό ποιος θα πετάξει πιο μακριά τα βότσαλα. Όταν το έμαθε ο Σωκράτης Κόκκαλης απόρησε και με ρώτησε γιατί δεν κάναμε προπόνηση. Γύρισα και του είπα "λάθος σάς πληροφόρησαν, κύριε πρόεδρε, κάναμε την καλύτερη προπόνηση και θα το δείτε το βράδυ"».