ACB: Εγκρίθηκε το μοντέλο του τουρνουά των 12- Κανένας υποβιβασμός (pic)

Εγκρίθηκε σε νέα τηλεδιάσκεψη το πλάνο της μιας πόλης και του τουρνουά των 12 ομάδων για να ολοκληρωθεί η φετινή Liga Endesa. 

ACB: Εγκρίθηκε το μοντέλο του τουρνουά των 12- Κανένας υποβιβασμός (pic)

Συμφωνία επήλθε για τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί η φετινή Liga Endesa μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι ομάδες με την διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος τη Δευτέρα (20/4).

Όπως ανακοινώθηκε, εγκρίθηκε το πλάνο της μιας πόλης και του τουρνουά των 12 ομάδων. Θα μαζευτούν οι ομάδες σε μία πόλη- με τους Κανάριους Νήσους, Μαδρίτη και Ανδόρα να είναι στις υποψήφιες- και θα διεξαχθεί ένα τουρνουά.

Χωρίστηκαν ήδη οι 12 ομάδες σε δύο ομίλους των έξι και θα προκριθούν οι 2 από κάθε όμιλο που στους ημιτελικούς θα παίξουν χιαστί. Οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα είναι με τη μορφή πλέι οφ (best of five).

Στον Α' Όμιλο θα είναι οι: Μπαρτσελόνα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Μπασκόνια, Ουνικάχα Μάλαγα και Μπανταλόνα.

Στον Β' Όμιλο θα είναι οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Σαραγόσα, Ανδόρα, Βαλένθια, Μπούργος και Γκραν Κανάρια.

Οι ιθύνοντες της ACB αποφάσισαν παράλληλα, ότι η 31η Μαΐου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εκκίνηση των αγώνων, αφού θα έχουν δοθεί πρώτα τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, ενώ στις 10 Ιουλίου θα ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις.

Δεν θα υπάρξει υποβιβασμός, κάτι που σημαίνει πως Φουενλαμπράδα και Εστουντιάντες θα μείνουν στην κατηγορία.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Αντόνιο Μαρτίν τόνισε:

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού από την αρχή και υπάρχει κάτι ξεκάθαρο: Η διοργάνωση θα συνεχιστεί μόνο εφόσον υπάρξει η απαραίτητη εγγύηση για την υγεία των παικτών, προπονητών, διαιτητών και άλλων συμμετεχόντων. Εάν αυτό δεν εξασφαλιστεί, τότε θα βάλουμε τέλος στη σεζόν», δήλωσε αρχικά ο Αντόνιο Μαρτίν στη «Mundo Deportivo.

Αυτό το format ταιριάζει απόλυτα στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και μάλιστα αποφασίστηκε ομόφωνα. Είναι ένα μοναδικό σχέδιο, το οποίο θα ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα για να διασφαλίσει στο μάξιμουμ τις εγγυήσεις από τις υγειονομικές υπηρεσίες και να προκύψει ο πρωταθλητής έπειτα από δύο εβδομάδες αγώνων».