Κάτας: «Ο Ομπράντοβιτς με είχε κάνει να κλάψω»

Ο Όντετ Κάτας θυμήθηκε τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό και το ότι τον είχε φέρει στα όριά του.

Κάτας: «Ο Ομπράντοβιτς με είχε κάνει να κλάψω»

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο ισραηλίτικο Walla έδωσε ο Όντετ Κάτας. Ο τεχνικός της Χάποελ Ιερουσαλήμ και παλιά δόξα του ισραηλίτικου μπάσκετ, μίλησε για τη συνύπαρξή του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως τον είχε φέρει στα όριά του.

«Στην αρχή είχα μεγάλη δυσκολία να προσαρμοστώ στη μέθοδο δουλειάς του Ομπράντοβιτς. Μου έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή» ανέφερε αρχικά για να συμπληρώσει: «Άκουσα αργότερα ότι αυτό είχε συμβεί και σε άλλους παίκτες, όπως τον Λάκοβιτς.

Ίσως επειδή είχα ένα συγκεκριμένο στάτους στη Μακάμπι φοβόταν ότι θα έπαιζα εγωιστικά και ήθελε να με δοκιμάσει. Εγώ σταρ; Είχα πάει σε μια ομάδα με τον Μποντίρογκα, τον Ρέμπρατσα, τον Τζεντίλε, τον Αλβέρτη… Ποιος ήμουν εγώ; Ο σταρ στην ομάδα ήταν ο Ομπράντοβιτς»!

Στη συνέχεια ο Κάτας θυμήθηκε… «Θυμάμαι μια μέρα μετά την προπόνηση άρχισα να κλαίω στα αποδυτήρια. Ο Αλβέρτης, ο Μποντίρογκα και ο Τζεντίλε ήρθαν κοντά μου και ο «Φράγκι» μού είπε “Έλα, θα μιλήσουμε στον Ομπράντοβιτς”.

Ήταν η πρώτη μου χρονιά μακριά από το Ισραήλ, ένιωθα ότι με πίεζε στα όριά μου και είχα λυγίσει. Αν κάποιος υπέφερε περισσότερο από μένα εκείνη τη σεζόν ήταν ο Ιτούδης. Εκείνος μετέφραζε τα πάντα, απορροφούσε όλες τις φωνές και τις μετέφερε σε μας».