«Ανοικτή» η πόρτα της Εθνικής Ιταλίας για τον Ίθαν Χαπ

Ο Ίθαν Χαπ, που δεν θα μείνει στον Ολυμπιακό όπως φαίνεται, πέρα από τις μεγάλες της Ιταλίας, κτυπάει και την πόρτα της Εθνικής, αν πάρει διαβατήριο.

«Ανοικτή» η πόρτα της Εθνικής Ιταλίας για τον Ίθαν Χαπ

Ο Ίθαν Χαπ δεν θα ανανεώσει με τον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται (έχει οψιόν στο συμβόλαιό του), αλλά στην Ιταλία είναι περιζήτητος, μετά τη χρονιά που έκανε με την Κρεμόνα. Η Αρμάνι Μιλάνο και η Βίρτους Μπολόνια τον έχουν στα ραντάρ τους, ενώ μετά τις δηλώσεις του μάνατζέρ του, πως θέλει να εκμεταλλευτεί τις ιταλικές του ρίζες, η πόρτα της Εθνικής είναι ορθάνοικτη, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας Ρομέο Σακέτι, ο οποίος τον είχε και στην Κρεμόνα.

«Θα ήταν ένα ενδιαφέρον σενάριο. Προς το παρόν όμως μιλάμε μόνο ένα υποθετικό σενάριο, από την στιγμή που ο παίκτης δεν έχει λάβει ακόμη το διαβατήριό του. Αυτές τις ημέρες έχω μιλήσει με τον πατέρα του Πάολο Μπανκέρο, ενός ακόμη ενδιαφέροντος ταλέντου για την ομάδα. Εκείνος έχει τη δυνατότητα να πάρει το διαβατήριο από πρώτης γενιάς συγγενή, ενώ ο Ίθαν Χαπ από δεύτερης.

Αυτήν την στιγμή, οι κανόνες επιτρέπουν μόνο μία τέτοια περίπτωση παίκτη. Θα δούμε τι θα γίνει. Ξέρω ποιος είναι ο Ίθαν Χαπ και τι μπορεί να δώσει. Επίσης διάβασα ότι ο ατζέντης του ισχυρίστηκε ότι δεν θα γυρίσει στην Κρεμόνα. Προφανώς με το ταλέντο που έχει, μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Εμείς, στην Κρεμόνα, είμαστε ένα σύνολο που πρέπει να κάνει τέτοια δουλειά: να εξελίσσει και να ωριμάζει παίκτες», ήταν τα λόγια του 67χρονου προπονητή.

Ο 24χρονος σέντερ, που αγωνίστηκε φέτος στην Κρεμόνα με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, μέτρησε 18 πόντους, 8.9 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.