Τούρκογλου: «Αγώνες μπάσκετ μέχρι και τον Αύγουστο»

Ο Χέντο Τούρκογλου εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχιστούν οι αγώνες μπάσκετ στην Τουρκία έως και τον Αύγουστο. «Θέλουμε να τελειώσουν όλα τα πρωταθλήματα».

Τούρκογλου: «Αγώνες μπάσκετ μέχρι και τον Αύγουστο»

Η Τουρκία αντιμετώπισε επιπόλαια και με αργά αντανακλαστικά την έξαρση του κορονοίού στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα, πλέον, να βρίσκεται στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ, Χέντο Τούρκογλου, πάντως, σε δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστούν οι αγώνες έως και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: "Η θέλησή μας είναι να επιστρέψουμε στο παρκέ και να τελειώσουμε όλα τα πρωταθλήματα. Όμως, η ανθρώπινη υγεία έρχεται πρώτη. Από τότε που αναλάβαμε την ομοσπονδία προσπαθούμε να διοικούμε με διαφάνεια. Λέμε πως η θέλησή μας είναι να προσπαθήσουμε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, όταν τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται φυσιολογικά.

Η διαδικασία είναι διαφορετική από αυτή που πρέπει να ακολουθηθεί στο ποδόσφαιρο. Πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές έμειναν στην Τουρκία. Όμως, οι ξένοι μπασκετμπολίστες, ειδικά οι Αμερικανοί, επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Θα έχουμε μια σίγουρη κατάσταση τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Ίσως λίγο πιο νωρίς, ίσως λίγο πιο πριν. Όταν όλα επανέλθουν στο φυσιολογικό, θέλω να παίξουμε τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο. Μετά θα οργανώσουμε την νέα σεζόν.

Προς το παρόν, οι περισσότεροι ξένοι παίκτες έχουν επιστρέψει στις χώρες τους. Όταν αρχίσει αυτό το ταξίδι, θα τους φέρουμε πίσω στην Τουρκία. Θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα; Όλα αυτά θα γίνουν πιο ξεκάθαρα όταν έχουμε σίγουρο πλάνο. Ύστερα θα σχεδιάσουμε για τη σεζόν 2020-2021. Φυσικά, πάντα σκεφτόμαστε και το χειρότερο σενάριο και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό, αλλά δεν θέλουμε να μιλάμε για το συγκεκριμένο τώρα».