Σφαιρόπουλος: «Τιμή η Εθνική - Στην αρχή δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στη Μακάμπι»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική ομάδα, αλλά και στη λατρεία που υπάρχει στο Ισραήλ για εκείνον με τις επιτυχίες της Μακάμπι.

Σφαιρόπουλος: «Τιμή η Εθνική - Στην αρχή δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στη Μακάμπι»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Για την συμπεριφορά του σχολίασε: «Εγώ γενικά στην προσπάθειά μου όλα τα χρόνια κρατάω χαμηλούς τόνους. Κοιτάζω μόνο την δουλειά μου. Υπήρχαν στιγμές που είπα κάτι παραπάνω. Καμία φορά παρασύρεσαι ή πρέπει να αντιδράσεις. Ό,τι κάνω, το κάνω με σοβαρότητα, σεβασμό και σεμνότητα. Κάθε προπονητής θεωρεί τιμή του να εκπροσωπεί την Εθνική ομάδα της χώρας του. Εγώ ήμουν εκεί για δύο θητείες. Είναι πολύ σημαντικό να υπηρετείς την Εθνική. Αυτή την στιγμή έχει τον Θανάση Σκουρτόπουλο, δεν ξέρω τι θα γίνει με τον κύριο Πιτίνο. Τα έχει πάει πολύ καλά ο Θανάσης, δεν αξίζει να συζητάμε κάτι άλλο».

Τον Παναθηναϊκό τον σέβομαι ως ομάδα. Είναι μία ομάδα που έχει κρατήσει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, όλα τα χρόνια με την οικογένεια του κυρίου Γιαννακόπουλου. Κάθε ομάδα έχει την ιστορία της. Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να πας σε μία ομάδα, όταν ήσουν στην μεγάλη αντιπαλό της. Μπερδεύεται το πράγμα, μπερδεύεται ο κόσμος. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο».

Για την έξαρση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την κατάσταση με την EuroLeague: «Δεν έχουμε ζήσει ξανά κάτι αντίστοιχο. Θα βρεθούν λύσεις, θα τις δούμε στην πορεία. Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση απ'όλες τις πλευρές. Ο αθλητισμός πρέπει να βρίσκεται στο πρώτο πλάνο, έτσι να το δουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τηρείται στάση αναμονής, για να δουν οι ειδικοί πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και σε ποιον βαθμό θα γίνει αυτό. Η Euroleague περιμένει τους χορηγούς, εμείς ακούμε πολλά σενάρια. Δεν μπορούμε αν μιλήσουμε γι'αυτό εμείς. Η Μακάμπι στηρίζεται περίπου στο 50% στα εισιτήρια διαρκείας. Αν χάσει αυτό, θα χάσει και μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Η ομάδα στηρίζεται εκεί και στους χορηγούς. Είναι ρευστό το μέλλον για όλες τις ομάδας. Θα επηρεαστούν όλοι οι συμμετέχοντες, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε όλη μας την ζωή. Θα χάσουμε όλοι οικονομικά, σίγουρα».

Για την λατρεία της ομάδας της Μακάμπι για εκείνον: «Ήταν μπερδεμένα τα πράγματα στην αρχή. Υπήρχε αναταραχή, αμφισβήτηση, καθόλου εμπιστοσύνη. Δώσαμε ηρεμία στον κόσμο και στην ομάδα. Όταν είδαν ότι κάτι άλλαζει και ότι η ομάδα παίζει κάτι, τότε ο καθένας πήρε τον ρόλο του και αυτό φάνηκε. Έτσι έγινε με τον Ουίλμπεκιν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να ηγηθεί. Είναι ένας από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας. Ο κόσμος πίστεψε σε μένα από την αρχή».

Για τους λόγους που παρέμεινε στο Τελ Αβίβ: «Στην Ελλάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Οι ειδικοί έχουν βγει μπροστά και προσπαθούν να προφυλάξουν τον κόσμο. Αυτό είναι καλό. Εμείς μείναμε στο Ισραήλ. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και να πετάξουμε. Δεν ξέραμε τι θα γίνει επαγγελματικά. Αν φεύγαμε επίσης, θα έπρεπε να μείνουμε 14 μέρες στην καραντίνα. Το παιδί πηγαίνει σχολείο εδώ, έπρεπε να είμαι κοντά στην ομάδα. Υπήρχαν πολλοί λόγοι».

Για τις συνθήκες εργασίας στο Τελ Αβίβ, είπε: «Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο έχουν πίεση. Όταν είσαι ξένος, αισθάνεσαι την πίεση, αλλά δεν ξέρεις να διαβάζεις και δεν το αντιλαμβάνεσαι στο 100%. Στην Ελλάδα για παράδειγμα καταλαβαίνουμε καλύτερα τι γίνεται».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας