Στην Ιταλία σκέφτονται το Salary Cap

Η Lega Basket έβαλε οριστικό "τέλος" στη σεζόν, με τους Ιταλούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπει Salary Cap στο πρωτάθλημα τους, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τζάνι Πετρούτσι.

Στην Ιταλία σκέφτονται το Salary Cap

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και πράξη. Η ιταλική λίγκα ανακοίνωσε πως βάζει οριστικό "τέλος" στην αγωνιστική σεζόν 2019-2020. Δεν θα υπάρξει πρωταθλητής, δεν θα αναδειχθεί νικητής, ούτε και θα υποβιβαστούν ομάδες.

Οι γείτονες εξάντλησαν τα περιθώρια, προσπαθώντας να βρουν λύσεις, όντας σε συνεννόηση και με τους χορηγούς τους, αλλά ήταν αδύνατον να συνεχιστεί η διοργάνωση. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό στον κόσμο.

H ιταλική Ομοσπονδία κοιτάζει πλέον τη νέα αγωνιστική σεζόν (2020-21) και μία από τις αλλαγές που εξετάζουν, είναι την τοποθέτηση ενός Salary Cup, στα πρότυπα του ΝΒΑ. O πρόεδρος, μάλιστα, Τζάνι Πέτρούτσι, σχολίασε τα εξής: "θα ακούσουμε όλες τις προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση της Lega Basket. Το salary cap είναι μία από τις ιδέες που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα, είχαμε κάνει ταξίδι στις ΗΠΑ για να δούμε λεπτομερώς το πλαίσιο που υπάρχει γύρω από αυτό. Ήταν όμως αδύνατο τότε να υπάρξει κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Τώρα όμως μπορεί...".