Κούκοτς: «Πιο σημαντικό για εμένα που έπαιξα με τον Τζόρνταν από το να μπω στο Hall of Fame»

Ο Τόνι Κούκοτς απουσίασε για ακόμη μία φορά από τη λίστα με τη φετινή τάξη του Hall of Fame. Ο παλαίμαχος Κροάτης μπασκετμπολίστας, τόνισε πως θεωρεί σημαντικότερο το γεγονός πως έπαιξε στο πλευρό του Μάικλ Τζόρνταν.

Κούκοτς: «Πιο σημαντικό για εμένα που έπαιξα με τον Τζόρνταν από το να μπω στο Hall of Fame»

Ο Τόνι Κούκοτς είναι ένας εκ των κορυφαίων μπασκετμπολιστών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας παίκτης με αστείρευτο ταλέντο και τεράστια ποιότητα, όντας σπουδαίος σκόρερ, σουτέρ και πασέρ. Όχι μόνο διέπρεψε με την τότε ενωμένη εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο (πρωταθλητής Ευρώπης το 1989 και το 1991, πρωταθλητής κόσμου το 1990), αλλά κατέκτησε και τρεις σερί σεζόν την Ευρωλίγκα (1989, 1990, 1991) με την Γιουγκοπλάστικα. Και όλα αυτά όντας μόλις 23 ετών.

Ακολούθως, ο παλαίμαχος Κροάτης φόργουορντ, ο οποίος έπαιζε με άνεση είτε στο "3", είτε στο "4", διέπρεψε και στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς. Αγωνιζόμενος στο πλευρό των Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν, κατέκτησε με τους "ταύρους" τρεις σερί χρονιές το πρωτάθλημα (1996, 1997, 1998). Μία καριέρα λαμπρή και άκρως πετυχημένη, έχοντας πάρει τα πάντα στη καριέρα του. Συν 2 Ολυμπιακά ασημένια μετάλλια (1988, 1992). Σε αυτά προσθέστε και ατομικές διακρίσεις. Ήταν ο ΜVP των Final Four για τρεις χρονιές, ενώ πήρε 4 φορές το βραβείο για τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης (1990, 1991, 1992, 1996).

Όλα αυτά, όμως, δείχνουν να μην έχουν... εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της FIBA, oι οποίοι ακόμη δεν τον έχουν βάλει στο Hall of Fame. Ανακοινώθηκε η λίστα με τους υποψήφιους (Κόμπι Μπράιαντ, Τιμ Ντάνκαν, Κέβιν Γκαρνέτ, Ρούντι Τομγιάνοβιτς και Πάτρικ Μπάουμαν) και το όνομα του απουσιάζει.

Ο Τόνι Κούκοτς ρωτήθηκε για το γεγονός και η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής: "Ειλικρινά, σημαίνει περισσότερα για μένα ότι έπαιξα δίπλα στον Μάικλ Τζόρνταν και πήρα κατέκτησα δαχτυλίδια στο ΝΒΑ, παρά αυτό. παραμένει άγνωστο ποιοι αποφασίζουν για αυτά, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ κάτι στο κοινό. Δεν ξέρω αν τελικά θα μπω ποτέ στο Hall of Fame. Αν θέλω; Προφανώς και θέλω! Πέρασε ακόμη ένας χρόνος βέβαια και τίποτα δεν έχει γίνει. Αν οι πρώην προπονητές, συμπαίκτες και οι ειδικοί λένε ότι είμαι ένας από τους τρεις - τέσσερις καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ευρώπης, για τι να συζητήσουμε; Μπορεί να μην ξέρουν τι λένε; Δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε να συζητάμε κάτι πάνω σε αυτό. Καλύτερα να καταναλώσω ενέργεια για να παίξω γκολφ, παρά να μιλήσω πάλι για όλο αυτό".