Καντέρ: «Έχω πεθάνει ή η FIBA φοβάται τον δικτάτορα Ερντογάν;»

Η FIBA έκανε ψηφοφορία για τους κορυφαίους Τούρκους μπασκετμπολίστες, δεν συμπεριέλαβε τον Ενές Καντέρ που βρίσκεται σε κόντρα με τον Ταγίπ Ερντογάν και εκείνος αντέδρασε.

Καντέρ: «Έχω πεθάνει ή η FIBA φοβάται τον δικτάτορα Ερντογάν;»

O Eνές Καντέρ είναι ίσως ο πιο γνωστός Τούρκος αθλητής ο οποίος εναντιώνεται στη νοοτροπία και στην πολιτική που ασκεί στην χώρα του ο Ταγίπ Ερντογάν. Με επιχειρήματα, αλλά και με στοιχεία, είναι αρκετές οι φορές που ο νυν μπασκετμπολίστας των Μπόστον Σέλτικς, εκθέτει τον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας.

Η κόντρα τους έχει κορυφωθεί, καθώς για το γεγονός του έχει απαγορευτεί η επιστροφή στην πατρίδα, έχει ταλαιπωρηθεί ακόμη και η οικογένεια του, ενώ έχει μείνει και εκτός εθνικής ομάδας.

Αυτήν την φορά αφορμή ήταν μία ψηφοφορία στα social media από την FIBA. Η Ομοσπονδία ξεχώρισε 15 από τους κορυφαίους Τούρκους μπασκετμπολίστες και δεν συμπεριέλαβε στη λίστα τον Ενές Καντέρ, ο οποίος εδώ και χρόνια αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Το γεγονός το σχολίασε ο νυν παίκτης των Σέλτικς, λέγοντας πως: «Είμαι νεκρός ή η FIBA έχει πολιτικοποιηθεί και φαίνεται ότι τρέμει τον δικτάτορα Ερντογάν»;