Γαλλία: Πρόωρο τέλος στις διοργανώσεις της FFBB

Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Γαλλίας ανακοίνωσε πως διακόπτονται οριστικά όλες τις διοργανώσεις της. Μοναδική εκκρεμότητα οι επαγγελματικές κατηγορίες αντρών και οι γυναίκες.

Γαλλία: Πρόωρο τέλος στις διοργανώσεις της FFBB

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και η FFBB, η Ομοσπονδία Μπάσκετ της χώρας, αποφάσισε να βάλει ένα πρόωρο τέλος σε όλες τις διοργανώσεις της: Από ανδρικά και γυναικεία πρωταθλήματα μέχρι περιφερειακά, αναπτυξιακά και 3Χ3.

Η FFBB ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να διεξαχθεί το Κύπελλο Γαλλίας, όπως και οι αγώνες πρωταθλημάτων σε οποιαδήποτε κατηγορία και εκκρεμεί μόνο η απόφαση για τη γυναικεία λίγκα (LFB). Θα επανεξεταστούν τα δεδομένα μέχρι τις 10 Απριλίου για να αποφασιστεί αν θα πάρει παράταση η αναστολή ή θα διακοπεί και αυτό οριστικά.

Σε εκκρεμότητα πάντως παραμένει η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία Αντρών, οι οποίες είναι επαγγελματικές και διοργανώνονται από την LΝΒ (αντίστοιχος ΕΣΑΚΕ) η οποία αναμένεται να αποφασίσει. Προς το παρών έχει αναστείλει την διεξαγωγή τους.