Αιχμές του Πίτερς της Εφές για την κυβέρνηση Ερντογάν

Ο Άλεκ Πίτερς της Αναντολού Εφές δεν μάσησε τα λόγια του και είπε πως η Ομοσπονδία της Τουρκίας ήθελε να βάλει λουκέτο, αλλά όχι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός.

Αιχμές του Πίτερς της Εφές για την κυβέρνηση Ερντογάν

Στο Full 94 Podcast του Μάικ ΛαΤουλίπ φιλοξενήθηκε ο Άλεκ Πίτερς της Αναντολού Εφές και δεν μάσησε τα λόγια του για την κυβέρνηση της Τουρκίας που ήθελε να συνεχιστούν οι αγώνες, σε αντίθεση με την Ομοσπονδία Μπάσκετ της χώρας.

«Τράβηξε μία εβδομάδα παραπάνω. Εμείς παίζαμε ακόμα, έστω και χωρίς θεατές στην εξέδρα. Ήταν πολύ παράξενο συναίσθημα. Ήμασταν η μόνη λίγκα σε δράση. Αστειευόμασταν πως έπρεπε το ESPN να έρθει να μεταδώσει Live τους αγώνες επειδή ήμασταν η μοναδική μπασκετική ομάδα παγκοσμίως που ακόμα έπαιζε. Ήταν κάτι διαφορετικό…» ανέφερε αρχικά ο Πίτερς για να περάσει στην ουσία των πραγμάτων στη συνέχεια…

«Στην Τουρκία η τελευταία λέξη ανήκει στην κυβέρνηση. Δεν είναι τα πράγματα όπως στο ΝΒΑ όπου υπάρχει ο κομισάριος, ο Άνταμ Σίλβερ. Υπάρχουν προφανώς νόμοι. Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει έναν Υπουργό των σπορ που καλύπτει την μπασκετική Ομοσπονδία. Όλοι πρέπει να δίνουν λόγο σε αυτόν. Ήταν μία ενδιαφέρουσα κατάσταση στην οποία μπήκαμε, γνωρίζοντας πως η κυβέρνηση ήθελε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, ενώ η Ομοσπονδία ήταν έτοιμη να τα κλείσει όλα όπως γινόταν παντού.

Ήταν μία παράξενη κατάσταση. Μετά όλα αυτά αποφάσισαν να σταματήσουν τη σεζόν. Μετά μία εβδομάδα κατάλαβαν όλοι πως θα κρατήσει καιρό η διαδικασία, περισσότερο από όσο φαντάζονταν και άρχισαν να δίνουν την άδεια στους ξένους παίκτες να αποχωρήσουν από την Τουρκία».