Αρμάνι Μιλάνο: Στα εργοστάσιά της θα φτιάχνει πλέον ιατρικές στολές

Η Ιταλία έχει πληγεί όσο καμιά άλλη στον κόσμο από τον κορονοϊό και η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε πως μετατρέπει τα εργοστάσιά της για να κατασκευάζουν ιατρικές στολές.

Αρμάνι Μιλάνο: Στα εργοστάσιά της θα φτιάχνει πλέον ιατρικές στολές

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο απ' όλες από την έξαρση του κορονοϊού. Είναι πρώτη με 86.498 κρούσματα, έχοντας πάνω από 9.000 νεκρούς! Πρόκειται για μία μεγάλη τραγωδία, στην οποία οι άνθρωποι της χώρας προσπαθούν να δώσουν ένα τέλος. Ο κάθε επιφανής πολίτης της χώρας προσπαθεί να βοηθήσει και αυτό κάνει και ο Τζόρτζιο Αρμάνι.

O 85χρονος Ιταλός δισεκατομμυριούχος σχεδιαστής μόδας, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Αρμάνι Μιλάνο, πήρε την εξής απόφαση:

Αφού δώρισε πριν από λίγες μέρες το ποσό των 2.000.000 ευρώ για την ενίσχυση νοσοκομείων στο Μπέργκαμο, στην Πιατσέντσα και τη Βερσίλια, γνωστοποίησε πως η περίφημη εταιρεία ένδυσης που κατέχει θα μετατρέψει τα εργοστάσιά της. Πλέον θα κάνουν παραγωγή ιατρικών ρομπών μιας χρήσης και ακολούθως θα δοθεί το υλικό στους εργαζόμενους στο συστήματος υγείας της χώρας.

Παράλληλα, ο Αρμάνι θέλησε να πει ένα «προσωπικό ευχαριστώ» σε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ιταλία που μάχονται να σώσουν ζωές από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Αρμάνι έχει προσφέρει από την πρώτη στιγμή οικονομική βοήθεια στο νοσοκομειακό σύστημα, ενώ είχε κλείσει απευθείας και όλες τις επιχειρήσεις του στο Μιλάνο.

Θέλησε όμως και πάλι να εμψυχώσει τους ιατρούς και τους νοσηλευτές και να τους υπενθυμίσει πως είναι δίπλα τους…

«Μας κάνατε να δούμε πως ασχολείστε με την εργασία σας, με τις δυσκολίες και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε και τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει. Και πάνω από όλα σάς βλέπω να κλαίτε», ανέφερε αρχικά στο συγκινητικό μήνυμά του ο Αρμάνι, για να συνεχίσει: «Πιστεύω ότι αυτό το συναίσθημα συνδέεται με την επιθυμία που είχα όταν ήμουν νέος να γίνω γιατρός, αναζητώντας τον δικό μου δρόμο. Ο οργανισμός Giorgio Armani έχει ευαισθητοποιηθεί σε αυτή την πραγματικότητα και είναι κοντά σε όλους εσάς. Από αυτούς που μετακινούν τα φορεία και τις νοσοκόμες μέχρι τους γενικούς και εξειδικευμένους γιατρούς. Είμαι προσωπικά κοντά σας».