Γκαντίνι: «Στα 40 εκ. ευρώ η ζημιά»

ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Ουμπέρτο Γκαντίνι αναφέρθηκε στην οικονομική ζημιά ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος της Lega Basket.

Γκαντίνι: «Στα 40 εκ. ευρώ η ζημιά»

Καμία απόφαση αναφορικά με την τύχη του φετινού πρωταθλήματος της Lega Basket δεν έχει παρθεί ακόμη, όπως ξεκαθάρισε ο Ουμπέρτο Γκαντίνι.

Ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας τόνισε πως όλες οι συζητήσεις είναι σε επίπεδο προτάσεων, ενώ υπογράμμισε πως στην περίπτωση που διακοπεί οριστικά η διοργάνωση, τότε πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που ήταν πρώτη στη βαθμολογία, στο τέλος του πρώτου γύρου.

«Δεν έχουμε πάρει οριστική απόφαση για τη φετινή σεζόν, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο που προτείνονται λύσεις. Το σημείο μηδέν θα είναι το τέλος του πρώτου γύρου, για τον πρωταθλητή, εφόσον πάμε σε οριστική διακοπή. Υπάρχουν ομάδες με διαφορετικό αριθμό παιχνιδιών και αυτό μας δυσκολεύει ακόμη και να φτιάξουμε το πρόγραμμα», δήλωσε αρχικά ο Ουμπέρτο Γκαντίνι, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο «SkySport 24».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας αναφέρθηκε στην οικονομική ζημιά από τη διακοπή λόγω του κορονοϊού: «Μπορώ να σας πω πως οι εκτιμώμενες απώλειες θα είναι περίπου 40 εκατ. ευρώ. Προσλάβαμε έναν ειδικό σύμβουλο για να υπολογίσει ακριβώς τις απώλειες και μελετάμε ένα σχέδιο με παρεμβάσεις σε συνεργασία με την κυβέρνηση για την ομοσπονδία. Έχω στείλει ήδη και μία επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού.

Η 16η Μαΐου είναι σημαντική ημερομηνία για αυτό που σκεφτόμαστε. Όπως είναι φυσικό, θα πάρει λίγο χρόνο για να βρουν ξανά ρυθμό οι παίκτες, καθώς θα χρειαστούν μερικές προπονήσεις. Εάν δεν είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στις κανονικές προπονήσεις μέχρι τις 16 Μαΐου, τότε θα είναι δύσκολο να αρχίσουμε ξανά τη διοργάνωση»