Όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον «βασιλιά» Λεμπρόν (vid)

Όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τους Καβαλίερς και τους Σπερς στις ΗΠΑ, με τον 19χρονο Κώστα Παπανικολάου να μαρκάρει τον «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς.

Όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον «βασιλιά» Λεμπρόν (vid)

Έχουν περάσει 10 χρόνια απ’ όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με ομάδες του ΝΒΑ. Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς και στη συνέχεια τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς και του Σακίλ Ο' Νιλ.

Το πρώτο φιλικό με τα «σπιρούνια» έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2009 και τρεις μέρες μετά ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Κλίβελαντ. Από τα αρχεία μας ανασύραμε ανέκδοτες φωτογραφίες και υλικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο θα θυμάται περισσότερο από τον καθένα ο Κώστας Παπανικολάου, αφού επιλέχθηκε από τον κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη στην αρχική πεντάδα και επωμίστηκε το μαρκάρισμα του Λεμπρόν Τζέιμς σε ηλικία 19 ετών.

Το σκορ στο συγκεκριμένο ματς, όπως και σε αυτό που είχε γίνει στο Τέξας, δεν έχει καμία σημασία, αφού οι εμπειρίες που αποκόμισαν όλοι ήταν τεράστιες.