Χίμκι: Επιστροφή στις προπονήσεις για... παν ενδεχόμενο!

Οι παίκτες της Χίμκι επιστρέφουν στις προπονήσεις, για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση έναρξης της VTB League στις 10 Απριλίου.

Χίμκι: Επιστροφή στις προπονήσεις για... παν ενδεχόμενο!

Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν οι παίκτες της Χίμκι προκειμένου να είναι έτοιμοι εάν τελικά η σεζόν στη Ρωσία ξεκινήσει στις 10 Απριλίου. Αυτό δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Πάβελ Αστάχοφ ο οποίος υποστήριξε πως το σενάριο οριστικής διακοπής της VTB League συνεχίζει να υφίσταται.

Συγκεκριμένα ο Αστάχοφ είπε: «Φυσικά και μας λείπουν οι αγώνες, τα μπάσκετ και τα συναισθήματα που μας προσφέρει. Αυτό είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι, η αγαπημένη μας δουλειά, αλλά όλοι θα πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλάνο βάσει του χρονοδιαγράμματος της VTB League και της Ευρωλίγκας. Είχαμε δώσει ρεπό στους παίκτες και τώρα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Θα προσπαθήσουμε να τους έχουμε όλους σε φόρμα όταν θα ξεκινήσει η σεζόν στις 10 Απριλίου.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να ξεκινήσει ξανά η σεζόν στις 10 Απριλίου. Δεν είμαστε θεοί και δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Ωστόσο, με την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, η κατάσταση χειροτερεύει. Ακόμη και στη χώρα μας, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς καθημερινά. Τόσο η VTB League, όσο και οι υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου Αθλητισμού. Κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορούμε να παίξουμε ξανά».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να διακοπεί οριστικά η VTB League είπε: «Έχουμε παίξει ήδη τα 3/4 της διοργάνωσης, οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν λογικό να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η Kίμκι. Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά η διοργάνωση, αλλά δεν θα πρέπει να δούμε και ποιοι θα συμμετέχουν στη Euroleague; Πως θα γίνει αυτό; Και αν διακοπεί η σεζόν, τι θα γίνει με τους χορηγούς; Θα μας ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω. Αυτή την στιγμή προέχει η υγεία όλων. Περιμένουμε. Όταν κάποια στιγμή σταματήσει η έξαρση του κορονοϊού, τότε θα γίνει συμβούλιο με τις ομάδες της VTB League και θα αποφασίσουμε πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Σε άλλες λίγκες διαπίστωσαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν και σταμάτησαν. Από την άλλη, εάν εμείς ξεκινήσουμε το αργότερο στις 15 Απριλίου, υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί κανονικά η χρονιά. Αλλά, επαναλαμβάνω, θα δούμε τι θα γίνει».