ΚΑΕ Ολυμπιακός για Στάνκοβιτς: «Τεράστιο το κενό που αφήνει»

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς σε ηλικία 94 ετών άφησε σήμερα Παρασκευή την τελευταία του πνοή. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη θλίψη της, κάνοντας λόγο για το τεράστιο κενό που αφήνει στο παγκόσμιο μπάσκετ.

ΚΑΕ Ολυμπιακός για Στάνκοβιτς: «Τεράστιο το κενό που αφήνει»

Σε ηλικία 94 ετών, ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Παρασκευή και η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη θλίψη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην παίκτη, προπονητή, αλλά και ηγετικού παράγοντα του παγκόσμιου μπάσκετ, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Πρόκειται για μια τεράστια προσωπικότητα που επηρέασε όσο λίγοι στην εξέλιξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε. Το κενό που αφήνει στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι τεράστιο.

Καλό ταξίδι...».

Ποιος ήταν

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών στο σπίτι του στη Σερβία. Υπήρξε μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου μπάσκετ.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1925 και υπηρέτησε το άθλημα του μπάσκετ από κάθε θέση, ως παίκτης, ως προπονητής, αλλά και από διοικητικά πόστα.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 1976 μέχρι το 2003, ενώ ήταν μέλος και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πανέξυπνος και πρωτοπόρος για την εποχή του, ο Στάνκοβιτς μιλούσε έξι γλώσσες και ήταν από τους πρώτους που ενθάρρυναν τη μετάβαση των Ευρωπαίων στο ΝΒΑ.

Μάλιστα ήταν εκείνος που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή της Ντριμ Tιμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992, επιτρέποντας τη συμμετοχή παικτών του ΝΒΑ στις διοργανώσεις της FIBA.

Το 1991 εισήχθη στο Hall Of Fame για την τεράστια προσφορά του στο παγκόσμιο μπάσκετ, όπως και στο FIBA Hall of Fame το 2007.