«Χ-factor o Ποκουσέφσκι στον πρώτο γύρο του ντραφτ στο ΝΒΑ»

Επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ «βλέπει» τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο Τζέισον Φιλίπι

«Χ-factor o Ποκουσέφσκι στον πρώτο γύρο του ντραφτ στο ΝΒΑ»

Επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ «βλέπει» τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο Τζέισον Φιλίπι. Ο πρώην σκάουτερ ομάδων του ΝΒΑ, ανέλυσε το project του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων στο «babcockhoops.com» και τονίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ενώ προειδοποιεί: «Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε στον πρώτο γύρο το όνομά του».

Ο Τζέισον Φιλίπι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Σέρβος Αλεξέι Ποκουσέφσκι, που παίζει αυτή τη στιγμή στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, μπορεί να αποδειχθεί σε X-factor του φετινού ντράφτ και θα μπορούσε να είναι ένα sleeper pick (σ.σ. κάποιος που μπορεί να καταλήξει πιο ψηλά απ' ότι περιμένουν)».

Συνεχίζει παραθέτοντας τις ικανότητές του, αναφέροντας: «Κινητικός, ευλύγιστος και τρομερά ικανός για παίκτης με ύψος 2.10, ο "Πόκου" ταιριάζει απόλυτα στο πρότυπο του μοντέρνου stretch ψηλού. Αν και δεν είναι σωματικά έτοιμος για το ΝΒΑ, έχει μεγάλη προοπτική κι αυτό τον κάνει εξαιρετική επιλογή για ομάδα που θέλει να τον κάνει draft και να τον αφήσει στην Ευρώπη.

Θα του κάνει καλό μάλλον να παίξει στην Ευρώπη για άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά είναι σίγουρα πιθανό οι μάνατζέρ του να τον ωθήσουν προς το ΝΒΑ για να δυναμώσει σωματικά εκεί. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το όνομά του στον πρώτο γύρο».