ΜακΚίσικ: «Στην Τουρκία δεν είχα την αναγνώριση που θα έπρεπε»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε συνέντευξή του μίλησε για την αποχώρησή του από την Μπεσίκτας και για το πρώτο του ντέρμπι αιωνίων με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΜακΚίσικ: «Στην Τουρκία δεν είχα την αναγνώριση που θα έπρεπε»

Δηλώσεις στο τουρκικό trendbasket έκανε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την Μπεσίκτας με προορισμό τον Ολυμπιακό, το πρώτο του ντέρμπι αιωνίων στο οποίο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημαντικής νίκης των ερυθρόλευκων(81-78), ενώ παράλληλα σύγκρινε το Basketball Champions League με την Euroleague.

Ο Αμερικανός γκαρντ συγκεκριμένα είπε:

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ωστόσο, ήταν απλά ένα ματς. Θέλουμε να πάμε στα πλέι οφ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα. Πιστεύω ότι ο κόσμος με έχει ξαναδεί να παίζω έτσι. Όταν παίρνω την μπάλα, προσπαθώ να επιτίθεμαι. Στους συμπαίκτες μου αρέσει να με βλέπουν να παίρνω πρωτοβουλίες. Το εκτιμώ πολύ».

Για τις διαφορές Champions League-Euroleague:

«Η βασική διαφορά είναι πως υπάρχουν μεγαλύτερη κορμιά, μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη ταχύτητα. Στο Basketball Champions League έμοιαζα σαν ένας από τους πιο μεγαλόσωμους παίκτες, αλλά στην Euroleague ισχύει το αντίθετο. Επιθετικά κάνω αυτό που έκανα σε όλη μου την καριέρα. Δεν αλλάζει αυτό στην Euroleague. Το επόμενο βήμα είναι να ανέβω ένα επίπεδο και αμυντικά»

Για την αποχώρηση του από την Μπεσίκτας:

«Είναι πολύ άσχημο που έπρεπε να φύγω στα μισά της σεζόν. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά ταυτόχρονα και η καλύτερη. Ίσως ξαναπαίξω μια μέρα στην Τουρκία. Πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τα οικονομικά, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Κοιτάζω πίσω σε όσα έκανα όλες τις σεζόν στην Τουρκία και νιώθω υποτιμημένος. Δεν έλαβα την αναγνώριση που θα έπρεπε. Δεν είναι δουλειά μου όμως να το κρίνω αυτό. Μου αρέσει που τώρα παίζω στην Ελλάδα».