Oλυμπιακός: Έρχεται την Δευτέρα ο Μπάικς, η τρίτη μεταγραφή του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ντουάιτ Μπάικς και ο Αμερικανός πλέι-μέικερ έρχεται την Δευτέρα (17/2) στην Αθήνα, για να ενσωματωθεί με την αποστολή της ομάδας.

Oλυμπιακός: Έρχεται την Δευτέρα ο Μπάικς, η τρίτη μεταγραφή του Μπαρτζώκα

Μετά τους Οκτάβιους Έλις και Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει και τον τρίτο του παίκτη επί εποχής (επιστροφής) του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι "ερυθρόλευκοι" ήρθαν σε συμφωνία με τον 30χρονο (6/3/1989) Αμερικανό γκαρντ (1.93 ύψος), Ντουάιτ Μπάικς και με αυτόν τον τρόπο ενισχύσουν την περιφερειακή τους γραμμή, η οποία έχει μείνει λειψή, μετά τους τραυματισμούς των Βασίλη Σπανούλη και Τέιλορ Ρότσεστι. Ο παίκτης θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα (17/2).

Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Κίνας, με τους Λέοπαρντς, αλλά αυτή την στιγμή είναι ανενεργός, από την στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα της χώρας λόγω του ιού. Αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του, έχοντας μέσο όρο 20.7 πόντους, 6.4 ασίστ και 5.4 ριμπάουντ στην τρέχουσα σεζόν.

Το όνομα του Ντουάιτ Μπάικς είναι γνωστό στο "ερυθρόλευκο" κοινό, καθώς η περίπτωση του είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και το 2014. Τελικά, όμως, κατέληξε στη Βαλένθια. Διαθέτει λοιπόν εμπειρία τόσο από την Ευρώπη, όσο και από επίπεδο Eυρωλίγκας. Παράλληλα, έχει παραστάσεις και από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έχοντας πραγματοποιήσεις ορισμένες εμφανίσεις με τους Ράπτορς (2013-14), τους Λέικερς (2014-15) και τους Πίστονς (2017-18).

Δεν είναι παίκτης πρώτης γραμμής, αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή, που ο Ολυμπιακός "διψά" για πλέι-μέικερ, φαντάζει ως μία εξαιρετική λύση. Το ban της EuroLeague στους Πειραιώτες παραμένει περί απαγόρευσης μεταγραφών, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση του ΜακΚίσικ και στην συμφωνία με τον Μπάικς και εκτιμούν πως η τιμωρία τους θα αρθεί, πριν το παιχνίδι με την Βιλερμπάν την ερχόμενη Πέμπτη (20/2). Σε αντίθεση περίπτωση, οι δύο παίκτες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.