Ολυμπιακός: Εδώ έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό με το… μισό πόδι του Καρνισόβας! (vid)

Η νίκη του «μισού» Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, όπου οι παίκτες έβγαλαν στο παρκέ ψυχή και έφτασαν στη νίκη. Όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το Μάρτιο του 1998, όταν οι Πειραιώτες -με πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα- κέρδισαν με τον τραυματία Καρνισόβας να σκοράρει σε νεκρό χρόνο και στη συνέχεια να πανηγυρίζει αγκαλιά με τον Ζουρπένκο.

Ολυμπιακός: Εδώ έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό με το… μισό πόδι του Καρνισόβας! (vid)

Ο τρόπος που ήρθε η νίκη την Πέμπτη το βράδυ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο τρόπος που πανηγυρίστηκε από όλους μέσα στην ομάδα και φυσικά από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ξύπνησε και μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της ομάδας του Πειραιά.

Μάλιστα, σε αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού, το ματς της Πέμπτης, με την ομάδα να παρατάσσεται «μισή» και στο τέλος να κερδίζει το φαβορί ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θύμισε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Μάρτιο του 1998! Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο έχουν αποκλειστεί από την Παρτιζάν με 2-0 ήττες, παίζοντας Τρίτη στο ΣΕΦ και Πέμπτη στο Βελιγράδι.

Η ομάδα επιστρέφει στη βάση της και την Κυριακή περιμένει τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το παλιό. Το καλό με τις πτυσσόμενες εξέδρες που «κόχλαζε» και για να βρεις εισιτήριο έπρεπε να κάνεις… αίτηση!

Παρά τον αποκλεισμό από την Παρτιζάν, ο κόσμος του Ολυμπιακού γεμίζει το ΣΕΦ για να… παίξει κι αυτός μπάσκετ από την εξέδρα, καθώς ο Ίβκοβιτς δεν είχε παίκτες!

Οι Τάρλατς, Χόκινς τραυματίες και ο Καρνισόβας που έπαιξε με… μισό πόδι αλλά στο τέλος ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στην παράταση.

Τόμιτς, Βούκσεβιτς, Καρνισόβας, Ρότζερς, Φασούλας, Μίχαλος, Μπακατσιάς, Παπανικολάου, Ζουρπένκο, Ζεβροσένκο είναι η δεκάδα του Ολυμπιακού και στην αντίπερα όχθη ο Λευτέρης Σούμποτιτς με όλα τα όπλα του Κοχ, Σκοτ, Αλβέρτης, Οικονόμου, Ράτζα, Καλαϊτζής, Παταβούκας, Βουρτζούμης, Φάνης Χριστοδούλου, Φώτσης.

Ο Ολυμπιακός είναι συγκλονιστικός αγγίζει τη νίκη στην κανονική διάρκεια αλλά ο Καλαϊτζής με μία βολή γράφει το 57-57.

Στα τελευταία λεπτά του έξτρα χρόνου οι Βούκσεβιτς, Παπανικολάου και Μπακατσιάς είναι εκτός με πέντε φάουλ και ο Ίβκοβιτς ρίχνει στη μάχη και τον νεαρό Μίχαλο τότε, ο οποίος σουτάρει τις πρώτες του βολές στην μεγάλη κατηγορία, αστοχεί αλλά ο Καρνισόβας είναι εκεί που πρέπει για να σκοράρει και να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 67-65.