Πρίντεζης: «Δεν μπορώ να φανταστώ να παίζω στον Ολυμπιακό χωρίς τον Σπανούλη»

Ο Γιώργος Πρίντεζης άνοιξε τα χαρτιά του σε ισπανική εφημερίδα τόσο για το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν συμμετέχουν στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και για το ότι θα του φαινόταν περίεργο να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό χωρίς τον Σπανούλη στο πλευρό του.

Πρίντεζης: «Δεν μπορώ να φανταστώ να παίζω στον Ολυμπιακό χωρίς τον Σπανούλη»

Ο Γιώργος Πρίντεζης παραχωρώντας συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «Fullbasket.es» μίλησε για αρκετά θέματα που αφορούν τόσο την προσωπική του καριέρα ως αθλητής όσο και γενικά για υποθέσεις και συγκυρίες που αφορούν τον Ολυμπιακό, όπως η απόφαση να μην αγωνίζεται στην Basket League την φετινή σεζόν.

Επίσης μίλησε με αποθεωτικά λόγια για τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων», Βασίλη Σπανούλη, ενώ αποκάλυψε πως το καλοκαίρι του 2012 υπήρχε πρόταση από ομάδα του NBA την οποία απέρριψε και δικαιώθηκε αφού και εκείνη την σεζόν η ομάδα του Πειραιά θα κατακτήσει την της EuroLeague.

Πιο αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο 35χρονος power forward:

Σχετικά με την απόφαση να μην αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στο εγχώριο πρωτάθλημα: «Σεβόμαστε την απόφαση που πήραν οι πρόεδροι, επειδή αγαπάμε το σύλλογο και θα κάνουμε τα πάντα για να νικάμε, αλλά είναι λογικό να μας αρέσει να παίζουμε μπάσκετ. Όταν αρχίζεις μια σεζόν, πάντα βάζεις κάποιους στόχους για να κατακτήσεις περισσότερους τίτλους. Τώρα, έχουμε μόνο μια επιλογή και η Euroleague είναι πολύ δύσκολη».

Σχετικά με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη: «Ποτέ δεν θα έβαζα τον Σπανούλη ίσα με εμένα. Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης κι έχει τον απεριόριστο σεβασμό μου. Έχουμε φτάσει επιτυχίες που ποτέ δεν φανταζόμασταν. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Δεν μπορώ να φανταστώ να παίζω στον Ολυμπιακό χωρίς εκείνον, θα είναι περίεργο. Κι ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για εκείνον (γέλια)».

Για το εάν επηρεάζουν τους «ερυθρόλευκους» οι λιγότεροι αγώνες φέτος: «Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία είμαστε πιο φρέσκοι και άλλα που μας λείπει ρυθμός. Δεν είναι εύκολο. Ίσως οι πιο νέοι παίκτες να χρειάζονται περισσότερο βίντεο, για να μάθουν την φιλοσοφία και τα συστήματα. Έρχονται από το ΝΒΑ ή από διαφορετικά μπασκετικά στυλ και αυτό μας κοστίζει. Αντιθέτως, άλλοι παίκτες, όπως ο Παπανικολάου, ο Σπανούλης ή εγώ, χρειαζόμαστε λιγότερο, λόγω εμπειρίας».

Για τις 300 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα: «Πολλά παιχνίδια. Όταν ήμουν νέος, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιζα σε τόσα πολλά. Λέει πολλά αυτό για τη δουλειά μου όλα τα χρόνια, αλλά και για τον Ολυμπιακό ως ομάδα».

Αναφορικά με το συμβόλαιο του που λήγει προσεχώς αλλά και για το μέλλον της μπασκετικής του καριέρας: «Προσπαθώ πολύ να είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά και νιώθω καλά. Θέλω να συνεχίσω και να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό».

Για τα πρότυπα που είχε σαν παιδί: «Τότε, δεν μπορούσες να δεις τόσους αγώνες μπάσκετ, όσους τώρα. Θυμάμαι πως μου άρεσε ο Τζόρνταν και ειδικά ο Νοβίτσκι, τον οποίο προσπαθούσα να μιμηθώ. Ήταν ηγέτης».

Τέλος, σχετικά με το εάν είχε δεχθεί ποτέ πρόταση από ομάδα του NBA απάντησε: «Είχα πρόταση από τους Νικς. Ήταν το καλοκαίρι που πήραμε την EuroLeague. Αρνήθηκα, γιατί η ομάδα δεν ήταν στα καλύτερά της και υπήρχε μεγάλη ατομικότητα. Επίσης δεν ήξερα αν το παιχνίδι μου θα ταιριάξει εκεί. Μέτρησε κι ότι είχαμε ιδιαίτερη χημεία στον Ολυμπιακό. Τους είπα όχι στην αρχή, γιατί ο σύλλογος δεν ήταν στα καλύτερά του, υπήρχε πολύ ατομισμός. Κι ειλικρινά, δεν ήμουν σίγουρος ότι το στυλ παιχνιδιού μου θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο εκεί μπάσκετ. Επίσης, η χημεία που είχαμε στον Ολυμπιακό ήταν ξεχωριστή. Δεν βγήκε σε κακό, όμως, γιατί το 2013 πήραμε την EuroLeague και πάλι».