O Μπάλντγουϊν αλλάζει την εικόνα του Ολυμπιακού

Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν έκανε το αγωνιστικό του ξέσπασμα κόντρα στη Μπάγερν. Τα δεδομένα για τον 23χρονο πλέι-μέικερ, ο οποίος αρπάζει από τα... μαλλιά την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε. 

O Μπάλντγουϊν αλλάζει την εικόνα του Ολυμπιακού

Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Κόντρα στη Μπάγερν ήταν εξαιρετικός, κάνοντας τους ανθρώπους των "ερυθρολεύκων" να... τρίβουν τα μάτια τους, όντας εντυπωσιασμένοι από την υψηλή απόδοση του 23χρονου Αμερικανού γκαρντ. Τέλειωσε το ματς έχοντας 19 πόντους, με 6/9 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Τον είδαμε για πρώτη φορά να παίζει μπάσκετ έχοντας το βλέμμα του στο καλάθι. Πήρε πρωτοβουλίες, ανέλαβε δράση, έγινε περισσότερο θρασύς και έπαιξε μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δεν είναι παίκτης-πρωταγωνιστής, αλλά είναι ένας γκαρντ με δυνατότητες, αλλά και με ξεκάθαρες αδυναμίες και το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί, ούτε και διαθέτει την ποιότητα, ώστε να αναλάβει τον ρόλο του βασικού πλέι-μέικερ της ομάδας. Εδώ πέρσι δυσκολεύτηκε σε αυτό το κομμάτι ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος είναι δύο κλάσεις πάνω από εκείνον, έχοντας νωρίτερα και μία γεμάτη σεζόν στη Παρτιζάν. Θα τα κατάφερνε ο Μπάλντγουϊν που ήρθε φέτος στην Ευρώπη για πρώτη φορά στη καριέρα του;

Για δεύτερος-τρίτος γκαρντ, ερχόμενος από τον πάγκο, μπορεί να εξελιχθεί σε μία χρήσιμη έξτρα λύση. Έχει αθλητικότητα, διαθέτει σωματοδομή, αλλά το επίπεδο της ποιότητάς του έχει ταβάνι.

Αν πάντως μπορέσει να παρουσιάζεται συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, να προσφέρει ασφάλεια στη μεταφορά της μπάλας, να συνεισφέρει στην επίθεση όταν θα του δίνεται η ευκαιρία και να παρουσιάζεται παραγωγικός στο κομμάτι της δημιουργίας, άπαντες στο μεγάλο λιμάνι θα είναι ευχαριστημένοι μαζί του. Του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία και δείχνει την διάθεση να την... αρπάξει από τα μαλλιά. Ήταν θετικός κόντρα στη Ζαλγκίρις και τώρα απέναντι στην Μπάγερν έκανε το βήμα μπροστά.