Ο Βασιλακόπουλος έχασε το προολυμπιακό τουρνουά

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι σε ρήξη με την Πολιτεία, η ΕΟΚ δεν βρήκε στήριξη από την κυβέρνηση και η Ελλάδα τέθηκε εκτός διεκδίκησης ενός προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Βασιλακόπουλος έχασε το προολυμπιακό τουρνουά

Η ΕΟΚ ήθελε να διεκδικήσει την υποψηφιότητα της για να διοργανώσει ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά και για να γίνει αυτό πράξη, θα έπρεπε να έχει και την οικονομική ενίσχυση, είτε από χορηγούς, είτε από την Πολιτεία.

Χορηγοί δεν βρέθηκαν, ενώ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι σε ρήξη με την Πολιτεία και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάνη. Η Πολιτεία δεν ήταν πρόθυμη να δώσει χρήματα (κοντά στα 2.300.000 ευρώ ζητούσε η FIBA) για την διοργάνωση ενός προολυμπιακού τουρνουά και ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η Ελλάδα τέθηκε οριστικά εκτός διεκδίκησης!

Είναι ξεκάθαρο πως η Πολιτεία δεν θέλει ούτε να... βλέπει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην προεδρία της ΕΟΚ και για ακόμη μία φορά, του το δείχνει στη πράξη.

Η Ελλάδα, πλέον, θα διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακού Αγώνες της Κίνας (2020) λαμβάνοντας μέρος σε προολυμπιακό τουρνουά στο εξωτερικό. Από την Ευρώπη, πάντως, έχουν δείξει "ζεστό" ενδιαφέρον τόσο η Κροατία, όσο και η Λιθουανία.