Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και χωρίς... γράμμωση είναι ο κορυφαίος παίκτης της EuroLeague!

Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο κορυφαίος παίκτης μέχρι στιγμής στην EuroLeague. Και όλα αυτά, δίχως να έχει... γράμμωση. 

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και χωρίς... γράμμωση είναι ο κορυφαίος παίκτης της EuroLeague!

Δεν είναι μυστικό πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε με παραπάνω κιλά φέτος στον Ολυμπιακό. Ακόμη και στο Mundobasket της Κίνας που αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Σερβίας, φαινόταν πως είναι υπέρβαρος.

Mάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα ώστε να χάσει τα περιττά κιλά και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και βγήκαν στη φόρα δημοσιεύματα, τα οποία άρχισαν να χλευάζουν τον 25χρονο σέντερ του Ολυμπιακού, αναφέροντας πως έχει κάνει κοιλιά, πως δεν έχει επιστρέψει με κέφι (!) στο μεγάλο λιμάνι.

Καμία αντίρρηση πως είναι επαγγελματίας και πως θα πρέπει να προσέχει με μεγαλύτερη συνέπεια το σώμα του, αλλά όχι και να φτάνουμε σε σημείο απαξίωσης. Γιατί αγωνιστική... κοιλιά, δεν έχει κάνει. Το αντίθετο! Σύμφωνα, μάλιστα, με το σύστημα αξιολόγησης (Index Rating) της EuroLeague, από τις 18 ομάδες που αγωνίζονται στη διοργάνωση, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο κορυφαίος και καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, έχοντας βαθμό «24.3».

Συγκεκριμένα, έχει μέσο όρο 13 πόντους (60.6% δίποντα), 12.5 ριμπάουντ (πρώτος σε αυτόν τον τομέα στη EuroLeague) και 1.3 ασίστ ανά παιχνίδι. Μάλιστα έχει σημειώσει τρία νταμπλ-νταμπλ σε τέσσερις αγωνιστικές στη διοργάνωση, δείγμα του υψηλού βαθμού κυριαρχίας του κάτω από τα καλάθια. Που να ήταν δήλαδή και σε... γράμμωση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.