Μίροτιτς για την συμμετοχή του στην εθνική Ισπανίας: «Η χώρα μου, το Μαυροβούνιο, με απέρριψε»

O Νίκολα Μίροτιτς είναι Μαυροβούνιος, αλλά επέλεξε να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του. 

Μίροτιτς για την συμμετοχή του στην εθνική Ισπανίας: «Η χώρα μου, το Μαυροβούνιο, με απέρριψε»

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι Μαυροβούνιος. Γεννήθηκε στη Ποντγκόριτσα το 1990 και σε ηλικία 16 ετών (το 2006) μετακόμισε στην Ισπανία, για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, ο νυν πλέον παίκτης της Μπαρτσελόνα, επέλεξε να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Ο Νίκολα Μίροτιτς ρωτήθηκε για το γεγονός, ρίχνοντας... καρφιά στο Μαυροβούνιο.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Υπήρξε η ευκαιρία να παίξω για το Μαυροβούνιο κάποια στιγμή, αλλά, σύμφωνα με αυτούς, δεν ήμουν αρκετός καλός. Δε θυμάμαι αν ήταν για την παίδων ή εφήβων. Δεν έπαιξα εκείνο το καλοκαίρι και το επόμενο μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω ισπανικό διαβατήριο και να παίξω για την Ισπανία. Ήταν πολύ πιο εύκολο έτσι να πετύχω και να είμαι στην πρώτη ομάδα.

Αν σε απορρίψουν μία φορά, αν η χώρα σου νομίζει πως δεν είσαι αρκετά καλός, γιατί να μην αποκτήσεις ένα άλλο διαβατήριο και να παίξεις για την Ισπανία, η οποία είχε μία από τις κορυφαίες εθνικές νέων; Κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο στην Κροατία (EuroBasket Νέων 2010) και το χρυσό στο Μπιλμπάο (EuroBasket Νέων 2011). Έτσι έγινε. Η ιστορία είναι άσχετη με το ‘τώρα’, αλλά, αν υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει, έτσι έγινε».